Nog even over de goudmijn

Weet u nog dat ik afgelopen week hier schreef dat de Griekse overheid, met mandaat van toenmalig minister van Economische Zaken Pachtas, de goudmijn van TVX Hellas overnam en de zelfde dag voor hetzelfde bedrag doorverkocht aan Ellinikos Chrysos (Hellas Gold)?

Ik zei al dat de procedure in strijd was met de Europese wetgeving. Dat heeft de Europese Commissie nu dan ook eindelijk beslist, bijna 10 jaar later. Volgens een persbericht van afgelopen zaterdag, is de goudmijn onder zijn reële waarde verkocht. De doorverkoopprijs was exact hetzelfde bedrag als dat wat de overheid voor de mijn had gegeven. Er werd ook geen taks op de transactie geheven.

Volgens de Europese Commissie is dit een verdoken vorm van overheidshulp, en Ellinikos Chrysos moet nu het verschil terugbetalen aan de Griekse overheid.

Overigens was er gisteren weer een groot protest in de buurt tegen de activiteiten van Hellas Gold. En voor het eerst werden die protesten eindelijk op de Griekse televisie getoond. Je kon er ook moeilijk om heen. Het ging om duizenden mensen, die overgekomen waren met bussen vanuit Athene en Thessaloniki.

3 thoughts on “Nog even over de goudmijn

  1. de rest was allemaal bekent maar dit was de eerste keer dat de griekse media beelden hadden er over??
    niemand?? Autias niet,Meleti ,Tremi niemand ooit had wat er over gezegt?

  2. Αληθες το οτι το δασος το εδωσε στους Καναδους,ο γνωστος Παπακωνσταντινου,;;
    http://antigoldgreece.wordpress.com/2011/08/26/vrettos/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *