De waarheid zit vaak in een tweet

Staat er in de titel van deze post een woord dat u niet kent? Dan bent u wellicht niet vertrouwd met Twitter. Een tweet is een bericht dat een gebruiker van Twitter post. Een dergelijk bericht is niet langer dan 140 tekens, zoals een SMS, zou je kunnen zeggen. Tweets worden vaak gebruikt door allerlei beroemdheden en journalisten en Twitter is vaak een bron van informatie voor velen.

Zoals velen op Facebook zitten, hebben ondertussen ook heel veel mensen een twitter-account. Zo ook de stafchef van de Griekse Nationale Defensiestaf, Michalis Kostarakos. Die vermeldde gisteren in een tweet dat hij vindt dat er een wet moet komen die stelt dat enkel geboren Grieken (dus geen genaturaliseerde Grieken) in de kadettenscholen mogen worden opgenomen. “Έλληνες το γένος”, zo heet het in het Grieks. Een term die ook regelmatig wordt gebezigd door partijen die zich ongemakkelijk ver rechts van het politieke centrum bevinden. Het is een mening die ook wordt gedeeld door een heel aantal mensen binnen de Griekse regering, en wees maar zeker dat er achter de schermen aan een dergelijk wetsvoorstel wordt gewerkt.

3 thoughts on “De waarheid zit vaak in een tweet

  1. En de rest naar het Grieks Vreemdelingenlegioen? 😉

    PS: wat doet Malfidus dan met halfbloeden?

  2. En dat zou natuurlijk het domste zijn wat de Griekse regering zou kunnen doen.

    Velen hebben nog steeds niet begrepen dat purisme niet bestaat en nationaliteit kunstmatig is.

  3. ” Een term die ook regelmatig wordt gebezigd door partijen die zich ongemakkelijk ver rechts van het politieke centrum bevinden. ”

    Prachtig 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *