Akis voor 8 jaar achter de tralies

Een gedenkwaardige dag gisteren: ex-minister van Defensie en ex-PASOK coryfee Akis Tsochadzopoulos moest gisteren voor de rechtbank komen wegens het feit dat hij jarenlang delen van de herkomst van zijn geld niet kon aantonen. Het gaat in totaal om ongeveer 100.000 euro gespreid over vijf jaar, maar het gaat eveneens om de aankoop van een groot gebouw op Dionysios Aeropagitou, de (ondertussen verkeersvrije) straat die onder de Akropolis loopt. De zaak van het smeergeld dat hij heeft ontvangen voor legeraankopen, komt pas in mei voor het gerecht.

Het was naar verluidt een opvallend proces. Tsochazopoulos stond te oreren, zoals we dat van hem gewend waren in het parlement, maar de rechter oordeelde dat de houding van de ex-minister naar arrogantie rook en dus niet thuis hoorde in een rechtbank. Maar er is iest waar ik totaal niet bij kan. Verslaggevers meldden dat er een aantal mensen in de rechtszaal waren die Tsochadzopoulos begroetten als “minister” toen hij de rechtszaal werd binnengebracht. Er waren zelfs mensen die hem kusten!

Na de entrée van Georgos Papandreou op het PASOK-congres afgelopen zaterdag, waar hij nog steeds als “premier” werd begroet, is dit een tweede keer op even veel dagen dat ik met open mond sta. Dat er nog steeds mensen zijn die respect hebben voor Papandreou, kan ik nog wel begrijpen. Maar dat je een man begroet als minister, van wie je wel met zekerheid weet dat hij miljarden van de overheidskas naar zijn eigen bankrekeningen heeft versluist, dat gaat er echt niet in. Het ligt in ieder geval wel in de lijn van het stemgedrag dat we de voorbije decennia in Griekenland hebben gezien.

7 thoughts on “Akis voor 8 jaar achter de tralies

  1. die mensen die hem kusten ,waren de zelfde die juichten op Gap zaterdag??
    ειδες τι κανει η πεινα και τα ληγμενα φαρμακα!!

  2. ik denk dat ze weten dat hun plan niet werkt, dus ze willen ons gek maken. niet alleen de mensen die juichen op de oude Pasok lieden,maar ik hoor Pagkalos nog steeds. dus er zijn radios die hem een podium geven. dat kan niet dacht ik maar toch. misschien de vragen aan God van Antonis werken wel, en Pasok wordt sterker en blijft vrolijk altijd samen met ND regeren, tot ergernis van Benny.

  3. En ik sta met open mond als ik de sommen hoor dat die kerels achterover geslagen hebben.Hier heeft men het over miljoenen alsof het centiemen zijn.
    We beginnen afgestompt te worden,denk ik, want dagelijks worden we geconfronteerd met astronomische sommen die verloren zijn en moeten gezocht worden.

  4. Akis Tsochazopoulos heeft heel veel mensen mee rijk gemaakt en aan een hoge positie geholpen. Hij deed namelijk aan ‘fondswerving’ voor de PASOK, en hij deed dat echt niet allemaal alleen.

  5. niet zo veel, Nadia. mijn moeder dronk water op zijn naam,was altijd onze Andrikos onze akis, alsof ze lid van de familie waren. en ze zijn beiden arm uit deze wereld vertrokken.

  6. Dat bedoelen ze met zo trouw als een hond zijn,
    deze mensen hebben mss hun leven aan akis te danken anders begrijp ik ook niet wrm je voor zo iemand respect moet hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *