En nog maar eens…

Brand Vanop kantoor zie ik een enorme rookkolom met witte en zwarte rook. Ik schat dat het niet verder dan 1 km van ons verwijderd is. Dit keer is het niet Hymettus, maar de streek rond Varybombi, ten noorden van Athene, vlak bij het Olympisch dorp. De nationale snelweg richting Lamia komt net voorbij de streek die nu in brand staat. Als de brand overslaat naar de andere kant van de snelweg, dan zien we wellicht de rest van Parnitha in de vlammen opgaan.
Oorzaak van de brand zijn waarschijnlijk de enorme hoeveelheden afval die in de bosjes in de buurt steeds worden achtergelaten. De schuld wordt steeds doorgeschoven naar de gemeentes die de rommel niet opruimen, maar het wordt hoog tijd dat de bevolking hier eens gaat leren om niet zomaar afval in de natuur achter te laten.

Update – 16:45u: Dit is niet de enige brand op dit ogenblik. In Attica alleen tellen we op dit ogenblik 10 branden. Bijna allemaal ontstaan door ontvlambaar vuilnis dat men heeft achtergelaten. Als die zo doorgaat, wordt Griekenland binnen 10 jaar een groot stort met afgebrande bossen.

Update – 17:15u: De buurt rond Varybombi zit zonder elektriciteit op dit ogenblik. De treinen die langs het gebied moeten, zijn stil gelegd en staan nu te wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *