Exit polls

Om 19u zijn de stembureau’s vandaag gesloten. In tegenstelling tot wat ik heb gehoord van talloze Grieken, was de stemming vandaag wel degelijk verplicht. Wellicht omdat mensen die niet stemmen toch niet worden vervolgd, lijkt het dat er geen stemplicht is, maar dat is dus fout.

Ondertussen zijn er exit polls gehouden en worden de stemmen geteld. De grote winnaar van de dag lijkt het strand te zijn.  PASOK heeft het grootste aantal stemmen behaald (eenoog heeft gewonnen in het land der blinden), maar 48,8% (achtenveertig komma acht!!!!!!!!) is gewoon niet gaan stemmen vandaag. Bijna de helft van de stemplichtigen is niet komen opdagen!!!!

Nea Dimokratia is afgestraft voor de schandalen waarin het de laatste maanden is verwikkeld. PASOK profiteert daar van, maar wint niet vanwege haar programma. De partij heeft bovendien ook geen onbesproken verleden. De groenen hebben de kiesdrempel ruimschoots overschreden en zitten aan bijna 6% en zijn dus ook zeker van een plaats in het europarlement.

Op dit ogenblik zitten de televisiestudio’s vol politiek persoonlijkheden die allemaal behoorlijk geschokt zijn door de lage opkomst. En dat mag echt wel het enige nieuws van de dag worden genoemd.

2 thoughts on “Exit polls

  1. Schaf hier de ‘stemplicht’ af en je zal eens wat zien. Hier hetzelfde liedje, te vaak zijn we belogen en bedrogen. De politiek is rot, ze zijn er enkel en alleen maar op uit om hun dik betaald postje te behouden. Maar dat ze er een zootje van maken dat gaat er bij hen niet in.

    Laat eerst dit duidelijk zijn: In geen geval stem ik voor het Vlaams Belang. Maar je kan er niet omheen dat het jarenlange cordon sanitaire dat ze rond deze partij hebben gespannen nu zijn vruchten begint af te werpen. Ik stel mij hierbij toch de vraag of dit wel democratisch is. Ik bedoel dan: dit is toch de stem van het volk naast zich neerleggen. Niet dat ze er iets van zouden bakken, wie wel trouwens….?

    Nou ja, nu kunnen ze misschien hetzelfde doen met Lijst Dedecker. Hij krijgt nu veel van die vroegere VB-kiezers over de vloer. Je zal zien, op een gegeven moment zal hij en zijn partij te populair worden. En dan is elke manier goed om hem monddood te maken.

    Dehaene die luidt verkondigd niet te stemmen voor kleine partijen. Wat een lef, wat een arrogantie….!

    Misdadigers die een straf van minder dan drie jaar hebben sluiten ze niet eens meer op.

    Ouders die hun kinderen verloren in een auto-ongeluk worden zelf vervolgd, dat terwijl wordt aangetoond dat ze volledig in hun recht waren.

    De aanvallers op die jongen aan school (messteek), ik dacht Polen, zitten al lang weer thuis.

    De zaak: Koekelberg

    De PS-schandalen…

    Brussel-Halle-Vilvoorde.

    Staatshervormingen, euh?

    Fortis, Dexia, enz…

    De verloedering van deze maatschappij waarbij het thema “ik eerst” de overhand haalt.

    De vele regeltjes en betutteling waar een mens doodziek van wordt.

    Eigenlijk een onbegonnen taak om een lijst aan te leggen.

  2. Die erg lage opkomst is frustrerend,zelfs voor de winnaars en het schijnt een algemeen verschijnsel te zijn in landen waar stemming niet verplicht is . Het gevoel van ontevredenheid en zich bedrogen te voelen,is alom tegenwoordig. Zullen ze er lessen uit trekken of is dat utopisch ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *