Nieuwe metrostations in Athene

Sinds gisteren is het metronet van Athene uitgebreid met 2 nieuwe stations: Peristeri en Anthoupoli. Die zitten op de rode lijn van de metro, die rijdt vanaf Syntagma. Gisteren was de officiële opening, vandaag zijn de stations in gebruik. Dit zou weer heel wat pendelaars uit hun auto moeten halen.

Ondanks het feit dat we in een diepe crisis zitten, wordt er onder de grond toch nog wel gewerkt. Als alles volgens plan gaat, dan worden later op het jaar, wellicht in de zomer al, nog 4 andere stations op de rode lijn in gebruik genomen, dit keer naar de zuidelijke voorsteden: Ilioupoli, Alimos, Argyroupoli and Elliniko.

De website van de Attiko Metro is nog niet aangepast (misschien werken ze daar enkel tijdens de week), maar ik heb al wel een paar foto’s weten op te snorren.

Metrostation Peristeri

Metrostation Peristeri

Metrostation Peristeri

Metrostation Peristeri

Metrostation Peristeri

Metrostation Peristeri

 

 

5 thoughts on “Nieuwe metrostations in Athene

  1. Woooooooooow. Zeer mooi!! Net zoals alle metrostations trouwens

  2. Werken! Goed voor de economie. Prachtige stations overigens.

  3. prachtig licht!!!
    dus alle problemen met Siemens zijn opgelost?op welke manier??is Xristoforakos terug gekomen?

  4. wat je wel zie , ik was op de station van Elaionas, de nieuwe stations zijn zo groot vergelijk met de oude van de Isap. die zijn ook prachtig ,Omonoia ,Victoria Peireas zijn prachtig mooi. is dat omdat athene groter is geworden dan 20 30 jaren geleden? als je vroeger van Nea Ionia naar Peristeri wou je, moest met de ilektrikos naar Omonoia en dan lopen naar Koumoundourou (niet naar de partij) om met de bus verder te gaan. dat koste minstens andere half uur.

  5. Inderdaad prachtig, maar de burgerlijke ingenieurs zijn wel nog niet betaald. voor hun fantastisch werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *