Dancing “Giagia” Queen

Sinds donderdag is de film Mamma Mia uit in Griekenland. Zoals ik u vorig jaar al had gemeld, is de film opgenomen in Griekenland, en meer bepaald in Skiathos, Skopelos en Pelion. Waar beter een dergelijk film bekijken dan in een openluchtcinema in Athene: de Cine Paris net onder de Akropolis. We waren vorig jaar in Skiathos toen men aan de voorbereidingen van de opnames bezig was. En de eerste scene van de film is al daar opgenomen. De meeste scenes spelen zich echter af in Skopelos en Pelion.
U gaat me niet vertellen dat u niet van de muziek van Abba houdt en u kan me zeker niet wijsmaken dat u niet van Griekenland houdt (waarom zou u dit anders lezen?). De film doet je alleszins heel veel zin krijgen om naar de Sporaden te trekken. De beelden zijn werkelijk heel erg mooi en niet bewerkt: het ziet er daar voor de kust van de Pelion echt wel zo uit.
Je krijgt er echt een goed gevoel bij. Stelt u zich voor: dansende giagia’s (Griekse grootmoeders) in hun typische Griekse schort op de tonen van “Dancing Queen” of een sirtaki op “Voulez Vous”.
Geen oscarmateriaal misschien, maar u zult wel een fijne 2 uur film zien. Het deed me zelfs even vergeten dat, op het moment van de voorbereidingen van de opnames, grote delen van Griekenland in brand stonden en dat producer Tom Hanks 1 miljoen dollar heeft gegeven voor de slachtoffers (geen idee waar dat geld trouwens is terecht gekomen).
Een absolute aanrader voor Griekenland fans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *