Corruptie en de privésector

Dat er veel corruptie is in Griekenland, is een open deur in trappen. We worden er hier in de media genoeg op gewezen. De organisation Transparency International houdt ons ook op de hoogte, mochten we het vergeten.

De organisatie heeft gisteren het rapport “Global Corruption Report 2009: Corruption and the Private Sector” gepubliceerd. Daarin wordt duidelijk gemaakt in hoeverre de privésector betrokken is bij corruptie. In Griekenland kan dat vrij ver gaan, zelfs zo ver dat bepaalde bedrijven hier niet willen investeren omdat ze toch niet aan de bak komen als ze geen steekpenningen geven aan de locale en nationale overheden.

De voorbije jaren is er hier heel wat te doen geweest rond het “Siemens-schandaal” en het schandaal rond de geld van de pensioenfondsen. Indien het aan u is voorbijgegaan, of indien u in een notendop te weten wil komen wat er precies is gebeurd, dan is het rapport de perfecte lectuur. De PDF is af te halen op volgende link: http://www.transparency.org/content/download/46259/740832

U vindt alles terug op pagina’s 339 – 242.

In de marge wil ik er nog bij zeggen dat er in de aanloop naar de verkiezingen heel weinig affiches te zien zijn in het straatbeeld. Misschien is het nog te vroeg, maar misschien hebben de 2 grote partijen geen geld, nu de Siemens-kraan is dichtgedraaid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *