Hoe zou het nog in Skouries zijn?

Premier Samaras is net terug van een bezoek aan China, waar hij zijn land gaan voorstellen is als een “Greek success story”. Het is natuurlijk een mooi verkooppraatje, maar het stemt totaal niet overeen met de realiteit. Het is wel zo dat de Griekse beurs het afgelopen jaar met meer dan 80% de hoogte is ingeschoten. Hedge Funds denken dat het stilaan weer een goeie taktiek is op Griekse obligaties in te zetten. Ondertussen blijft de crisis verder woeden, zonder enige hoop op beterschap. Of het moeten die hedge funds zijn, die er in slagen om economische groei te verwezenlijken, maar zoiets heb ik nog nooit gezien.

Eén van hoofdstukken in de success story, is voor de overheid misschien wel het feit dat er aan mijnbouw wordt gedaan in Griekenland. Dat zou kunnen verklaren waarom de traditionele media nauwelijks aandacht besteden aan het feit dat de onrust in Skouries, waar het bedrijf Eldorado Gold naar goud en koper zoekt, nooit ophoudt.

De inwoners wenden zich dan ook tot het internet en de sociale media, om hun verhaal kenbaar te maken. En ondertussen proberen ze ook de Canadese bevolking te bereiken, omdat Eldorado Gold in wezen een Canadees bedrijf is. Om die reden hebben ze een video op YouTube geplaats. Om eerlijk te zijn, die is nog niet al te veel bekeken. Maar misschien bent u wel geïnteresseerd om te zien wat de inwoners van Chalkidiki vinden van de hele toestand?

One thought on “Hoe zou het nog in Skouries zijn?

  1. Je zou welhaast geloven in een complot waarbij Griekenland in de euroval en crisis gelokt werd om deze verkrachting van het land mogelijk te maken.
    Spijtig genoeg zijn de inwoners minder fotogeniek dan de Amazoneïndianen.
    Misschien toch maar een soepbord in de onderlip monteren en een paar pluimen in de kont (gemakkelijk te vinden, de politici lieten er genoeg)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *