Gouden Dageraad niet welkom

Panayiotis Iliopoulos toont de middenvinger

Panayiotis Iliopoulos toont de middenvinger

Ze zijn niet uit het nieuws te branden, de stoottroepen van Gouden Dageraad, maar dat betekent niet dat ze overal even graag gezien zijn. Dat was gisteren te merken in Argalasti, nabij Volos, waar de partij toespraken zou houden aan het gemeentehuis. Parlementslid Panayiotis Iliopoulos, die vorige week uit het parlement was gezet nadat hij alle parlementsleden geiten had genoemd, zou de centrale spreker zijn. Toen hij op het spreekgestoelte klom, werd hij door een grote groep tegenstanders van Gouden Dageraad weggejoeld. Iliopoulos begroette de bevolking van Argalasti daarop met de Griekse middenvinger. Hij moest daarop door de politie worden weggeleid.

Ook in Chania, op Kreta, kreeg Gouden Dageraad de wind van voren. Een goede maand geleden, bij een vorig protest, werd daar een lid van de partij in zee gegooid. Dit keer wilde Gouden Dageraad weer één van de befaamde voedselbedeling, enkel voor Grieken, organiseren. Heel wat buurtbewoners waren daar niet voor te vinden, en kwamen dan ook met luid protest de straat op.

Om maar te zeggen: niet heel Griekenland is gewonnen voor het gedachtengoed van Gouden Dageraad, voor het geval daar twijfel mocht over bestaan. Alleen wordt de polarisering enkel maar groter, en dat is natuurlijk geen goede ontwikkeling.

7 thoughts on “Gouden Dageraad niet welkom

  1. Maar het goede nieuws is dat mensen hun stem laten horen tegen GD.

  2. Griekenland zal nooit extreem rechts worden…

  3. Maar goede @George toch!Griekenland IS gewoon rechts(zeker het bestuur).En dat al sedert 1945.
    Er is gematigd rechts en extreem rechts.En het lijkt mij duidelijk dat het zwaartepunt – gedoogd door gematigd en de rest van de NeoCon EU – op dit ogenblik flink naar extreem aan het verschuiven is.15% bezielde actievelingen kunnen bij een inerte murwe overige bevolking heel wat te weeg brengen.Pas maar op,de EU zal op dit punt niet met een hulpprogramma komen.

  4. @George, @zoals Aleko zegt, is Griekenland ook zonder GD erg rechts. Zelfs als je migratie buiten beschouwing laat, zijn de algemene maatschappelijke opvattingen erg conservatief rechts; ze doen me dikwijls denken aan de Amerikaanse republikeinen. Zelfs als er geld zou zijn, is er weinig animo voor een verregaande welvaartsstaat; de regering en de staat worden gewantrouwd; sterk individualisme en ‘ieder voor zich’; religieus-conservatief, enz…

  5. als ik me niet vergis bevind het kantoor van gouden dageraad zich op deze straat, ongeveer waar de politie stond op de bovenste verdiepingen verleden jaar nog gezien toen ik op Kreta was en de gevel was besmeurd met rode verf 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *