Greek-American Radicals – the Untold Story

Als er wordt gesproken over de Grieken in de Verenigde Staten, dan leeft bij velen hier in Griekenland het idee dat het gaat om mensen die de Amerikaanse droom hebben beleefd. Ze zijn allemaal rijk geworden door hard te werken. Het is bijna uitsluitend een succesverhaal. Maar er zijn ook heel wat Grieken die in de Verenigde Staten aan het hoofd stonden van arbeidersbewegingen. Grieken die streden voor betere arbeidsvoorwaarden.

Over deze Grieken is een historische documentaire gemaakt: “Greek-American Radicals – the Untold Story”. Deze documentaire is eind maart vertoond tijdens het Documentaire Festival in Thessaloniki. In de media is daar weinig beroering rond geweest. Meer zelfs, de film is in Griekenland grotendeels genegeerd.

Afgelopen zaterdag werd de documentaire vertoond in New York, in het Stathakion Cultural Centre in de Astoriabuurt, waar vele Grieken wonen. De vertoning werd verstoord door 4 leden van de Amerikaanse tak van Gouden Dageraad, die een megafoon bovenhaalden tijdens de discussie na de het vertonen van de film. Ze schreeuwden: “Commies, you will die!”

Of hoe de dichotomie die ik eerder vandaag vermeldde, ook deel is van de Griekse diaspora.

4 thoughts on “Greek-American Radicals – the Untold Story

  1. “De Amerikaanse tak van Gouden Dagerdaad…” Dat klinkt zeer absurd. Nu kun je van (politieke) mening verschillen maar dit is toch zeer inconsequent. Ze zijn daar zelf vreemdelingen. Ze zouden dus zichzelf in elkaar moeten timmeren.

  2. Οσο για τα χρυσαυγουλα, την επομενη φορα δεν θα προλαβει να αυτοκτονησει ο αρχηγος τους. το σφυροδρεπανο θα το υψωσουμε στον κολο τους .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *