Ook Papandreou wijst naar Europa

Een paar dagen geleden had de Canadese TV-zender TVO (uit Toronto) een interview van een half uur lang met voormalig Grieks premier Georgos Papandreou. Het was een beschaafd interview over de problemen die Papandreou had bij zijn aantreden als premier, over de veranderingen die hij beweert te hebben doorgevoerd en over zijn persoonlijk leven.

Hadden we maar dit soort interviews met politici op de Griekse televisie, met een journalist die kritisch durft te zijn en die op een beschaafde manier, zonder populisme, een interview weet af te nemen. Niet dat je zo veel opsteekt van Papandreou, behalve dan dat hij je de indruk geeft dat hij op je vraag antwoordt, maar daarna heel snel overschakelt naar iets anders, zonder echt op de kern van de zaak in te gaan. Verontrustend ook dat hij vindt dat hij heel wat veranderingen heeft doorgevoerd, terwijl we in Griekenland toch echt het gevoel hebben dat er niet zo gek veel is veranderd sedert zijn doortocht op de premiersstoel. Maar goed: dit komt dan ook uit de mond van iemand die crisis management doceert aan de Ivy League universiteiten.

Wat ik onthou uit het interview is dat hier blijkt dat het vooral Europa was dat flink de nadruk legde op het snel uitvoeren van de structurele hervormingen en op het heel snel heel veel besparen. Een beleid waarvan we nu hebben gezien dat het jammerlijk heeft gefaald, hoewel men daar in Brussel anders schijnt over te denken. Een beleid ook waar het IMF afgelopen week vraagtekens bij stelde. Een beleid dat wellicht in Berlijn is uitgedokterd en via Brussel wordt opgelegd aan Athene.

4 thoughts on “Ook Papandreou wijst naar Europa

  1. De namen ontsnappen mij nu, maar die kerel van Kathimerini doet op Skai ook wel degelijke interviews soms.

  2. Bedoel je Alexis Papachelas, die ook op de lijst van deelnemers van de komende Bilderberg-conferentie staat?

  3. Nog maar weer eenss een déjà-dit-tje:De US of A was en is het land in de allergrootste problemen.Decennialang ontelbare miljarden gepoft aan ondragelijke consumptieve overbestedingen,gecombineerd met een veelvoud aan ongedekte miljarden, zinloos verspild in de bodemloze Karzai-putten van overbodige oorlogen en andere interventies,hebben het land aan de rand van afgrond gebracht.

    Een land dat door een door en door corrupt, maffioos kiesysteem politiek in een twee partijen deadlock gevangen zit:Obama voert op dit ogenblik,met de
    Patriot-Act onder zijn hoofdkussen, de doelstellingen van de vierde termijn van George Bush uit.

    Vanaf ‘Lehman Brothers’ 2008 laten de echte machthebbers achter de schermen(de Banken,de Speculanten,het Geld; met tentakels over de hele wereldbol)zich meer en openlijker gelden.

    Het opgespaarde “vuil” van die afgelopen deccenia – en de lopende – is op een veelheid van manieren, allen met een hoge graad van toxiciteit,over de hele wereld uitgesmeerd.

    Dit afspeelproces begint zes jaar na dato zijn vruchten af te werpen.De NYSE staat op een all-time high, terwijl bijv. de AEX nog maar moeizaam uit het diepe dal aan het klimmen is.

    Maar er dreigen,met gelijkblijving van de interne uitzichtloze politieke wanhoopssituatie,nieuwe gevaren door de opkomende nieuwe ekonomiën.De valuta oorlog is een feit.Het gaat er nu om de grootste en sterkste vervangingsmunt te blijven.

    Daarom moet de Euro omvallen en Europa op de knieën, zodat de EU van de 27 of 37 zowel onder de militaire als de valuta-vleugels van de VS kan komen schuilen.Om samen het grootste
    blok in De Nieuwe Wereld te worden,met de minimum sociaal-ekonomische normen en waarden van de bovenliggende partner geldend voor alle werkenden in het hele gebied.

    Met een toenemende upstream van Geld en Goederen voor de bedenkers en afdwingers van dit duivelse plan.

    Het VS aangestuurde IMF was de grote escalator van de bailout-plannen voor Griekenland.De EU tuinde er met open ogen in(ik bedoel niet de “machers” in Brussel, maar de brave landsparlementen)en nu barst de keurig in scène gezette tijdbom volop open in ons gezicht.

    De(denk aan 2008)) tweede fase van het offensief op de stelling Europa is vorige week door het IMF ingezet.

    Ja @Hans, het bovenstaande heb ik – en wellicht anderen – een paar jaar geleden ook al eens opgeschreven.Maar toch maar toujours frapper!

  4. Gek genoeg hoe alekos dat beschrijft was precies wat meester Nazis op Kreta tv op 7 juni heeft vertelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *