Babylonische spraakverwarring – beslissing Raad Van State

De beslissing van de Raad Van State om onmiddelijk uit te zenden op de frequenties van ERT, is nog steeds niet opgevolgd. Blijkbaar heerst er verwarring hoe de beslissing moet worden geïnterpreteerd. U was zelf in de war na mijn post van gisteren? Wel, u bent duidelijk niet alleen. Sommige politieke partijen zien hierin een beslissing dat ERT moet blijven uitzenden met de huidige werknemers. Anderen vinden dat er een overgangsoplossing moet komen, met een tijdelijke staf.

Dat is in ieder geval de interpretatie die Antonis Samaras er aan geeft. Hij heeft nu een nieuw voorstel, om de beslissing op te volgen van de Raad Van State: hij wil 30 mensen aannemen met een tijdelijk contract van 2 maanden die voor een programmering zullen zorgen tot eind augustus. De 3 TV-kanalen van ERT zullen exact hetzelfde tonen en er zullen 3 journaals per dag zijn. De BBC zou kunnen optreden als raadgever.

De anderen zijn het daar niet mee eens, en vanavond om 18u komt er weer een vergadering van de coalitieleiders. Nog maar eens, om weer maar eens een regeringscrisis af te wenden. Nee, dat herorganiseren van ERT gaat duidelijk niet goed. Zoals bij alles, is het bijzonder chaotisch. ERT blijft verder uitzenden via internet, en een hele reeks politici schuiven aan om geïnterviewd te worden.

Ondertussen gaan er meer en meer stemmen op dat ERT is gebruikt om de aandacht van de Grieken af te leiden van een andere slachting. Dezer dagen worden namelijk in heel Griekenland 13 ziekenhuizen gesloten en 200 scholen en peutertuinen samengevoegd of gesloten. Daar hoor je in de pers nauwelijks wat over, want iedereen is bezig met ERT.

De ploeg van Exantas, die verantwoordelijk was voor hoogwaardige documentaires die enkel op ERT werden getoond (denkt u aan de documentaire over de goudmijn van Chalkidiki, die ik hier een tijd geleden heb gepost), heeft ondertussen een korte documentaire van 9 minuten klaar over de sluiting van ERT. “Het verloren signaal van de democratie”. Toch wel een aangrijpend document.

ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ from Yorgos Avgeropoulos on Vimeo.

10 thoughts on “Babylonische spraakverwarring – beslissing Raad Van State

  1. In verband met die scholen en peutertuinen is het al een paar dagen aan het rommelen hier op Kreta.

  2. Exantas was natuurlijk wel een product van een prive productiehuis (in dit geval Small Planet Documentary) – net een van de ‘aanklachten’ is dat ze ondanks het teveel aan personeel eigenlijk bijna niets zelf produceren…

    Ik weet het, het rechtvaardigt Samaras niet (volgens mijn onbevoegde diagnose is die man trouwens algmeen psychopatisch geestesgestoord), maar we moeten ook niet doen alsof het bij ERT allemaal koek en ei was…

  3. Dat doen wij niet. Hij kon beginnen met het omslaan iedereen afkomstig uit kalamata

  4. Bruno, is er een lijst van welke ziekenhuizen er gesloten zouden gaan worden?

  5. hallo,
    ik woon bijna twee jaar op Kreta maar pas recent via via je blog ontdekt,
    heb ook interesse wat hier gaat gebeuren qua gezondheidszorg,

  6. Ik hoor hier op Kreta dat het om wat dispensaria zou gaan. Onbevestigd bericht echter – de mensen weten het gewoon niet heb ik de indruk.

  7. Even kort, in het Grieks:
    Ποια νοσοκομεία κλείνουν ανά ΔΥΠΕ:
    – 1η ΔΥΠΕ Αθήνας: Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, Σπηλιοπούλειο «Αγία Ελένη»
    – 2η ΔΥΠΕ Πειραιά και νήσων: Γενικό Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα»
    – 3η ΔΥΠΕ Θεσσαλονίκης: Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων, Λοιμωδών
    – 5η ΔΥΠΕ Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας: Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου, Κύμης
    – 6η ΔΥΠΕ Πελοποννήσου: Γενικό Νοσοκομείο Κρεστένων, Ληξουρίου, Μολάων, Καλαβρύτων, Κυπαρισσίας
    – 7η ΔΥΠΕ Κρήτης: Γενικό Νοσοκομείο Νεάπολης

  8. Bedankt, het moet toch niet gekker worden met de gezondheidszorg in Griekenland.

  9. Bruno bedankt voor de link met de Engelse ondertitels. Nu de regering (na 2 jaar niets doen aan ‘t mismanagement van ERT) zo voortvarend lijkt te kunnen optreden, kunnen ze misschien hetzelfde doen met het gehele belasting apparaat. Belastingdienst opheffen, iedereen ontslaan en opnieuw opbouwen met ambtenaren die wel kennis van zaken hebben, zodat belastingen door die dienst geint kunnen worden (ipv via de DEY). Trouwens dezelfde tactiek kunnen ze zo ook gebruiken voor de gehele 300 bouli-gangers en de regering zelf. Dit land is zo langzaam aan een bananen-republiek geworden. Brussel staat erbij en kijkt ernaar net als veel Grieken zelf die steeds stiller en stiller worden. Wat zal de laatste druppel zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *