Zo wordt het spel gespeeld

Het Griekse Financiële Stabiliteitsfonds is de instelling die er moet voor zorgen dat de Griekse banken voldoende worden geherkapitaliseerd, zodat er geld voorhanden is om in de zogenaamde echte economie te pompen. Of er banden zijn tussen het fonds en de zakenlieden die de Griekse banken leiden, is niet helemaal duidelijk, maar het is ook niet uit te sluiten. Op zijn minst is het merkwaardig hoe sommige banken in Griekenland het ondertussen bijzonder goed doen, zoals wordt aangetoond in dit artikel in de New York Times van eergisteren.

Maar ik wilde het even hebben over iets anders. Het Griekse Financiële Stabiliteitsfonds heeft de heer George David (een notoir Bilderberger, overigens) aangeduid als de nieuwe voorzitter van Eurobank. Deze bank slaagde er niet in om voldoende kapitaal op te halen op de markten en is zo onder de controle van de overheid gekomen.

George David is de voorzitter van Coca Cola 3E, de bottelaar van frisdranken, die altijd enorm veel winst heeft gemaakt, maar een jaar geleden zijn hoofdkwartier naar Zwitserlandheeft verhuisd, toen de taksen hier in Griekenland de hoogte in gingen. Coca Cola 3E werd door David ook van de Griekse beurs gehaald. Eerder deze week sloot David het bedrijf Nutriart, eigenaar van o.a. Katselis en Allatini, beide deegwarenproducenten. Nutriart is failliet en 1000 mensen zijn hun baan kwijt. Als voorzitter van de Nutriart stond David met 5,7 miljoen euro in het krijt bij de bank. Niet zo maar een bank, maar … Eurobank. Vreemde beloning is dat.

2 thoughts on “Zo wordt het spel gespeeld

  1. Ja @Bruno: “So it goes…” (Catch 22).

  2. Griekse politici en hun vriendjes uit het bedrijfsleven zijn werkelijk waar van de ratten besnuffeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *