Noodtoestand

Ik heb het de laatste tijd nogal druk en de frequentie van posts is daarmee gedaald. Om de lacune een beetje op te vullen post ik hier een filmpje dat toont dat we in Griekenland in een heuse noodtoestand leven. De repressie is enorm toegenomen de voorbije jaren. Ik wil hier niet te diep in gaan op de redenen, maar niemand kan voorbij aan het feit dat de Griekse bevolking een besparingsbeleid door de strot geduwd krijgt waartegen fel wordt gereageerd. Elke tegenstand wordt hardhandig aangepakt.

Kijkt u zelf even mee hoe de Griekse samenleving onder enorme spanning staat.

9 thoughts on “Noodtoestand

  1. @Bruno, dit is vasteland. Op Kreta, waar we zelf wonen, (regio Sitia) niets van dit alles. Het lijkt wel elke dag feest, volle tavernes, ook in de wk. en de meeste zijn grieken.
    Op het strand veel griekse jongelui en echt geen oude auto’s.
    Er schijnt nog steeds geld genoeg te zijn.
    We hopen dat dit filmje NIET de toeristen tegen-houd.

  2. @Victoria Ik woon ook op Kreta en dat is inderdaad zo. Maar het is ook zo dat hier een vrij bloeiende micro economie bestaat. Een niet onbelangrijk deel van de lokale bevolking is zelfbedruipend en heeft maar weinig basisproducten van het vasteland of het buitenland nodig, terwijl er toch redelijk veel geld naar het eiland stroomt (toeristen, salarissen door de overheid, …)

  3. Tsja @Victoria, ik hoop ook dat dit filmpje de toeristen niet afschrikt, maar het mag geen reden zijn om het niet te tonen. Er gebeuren de laatste tijd heel wat dingen in Griekenland waarvan je je kan afvragen of die wel thuishoren in een Europese democratie. Dit is er maar 1 voorbeeld van.

  4. Ik vind dit filmpje toch wel erg bij de haren gesleurd. De man heeft wel veel sociaal-politieke theoretische bagage, maar de voorbeelden die hij geeft overtuigen toch niet echt. Non-issues tot problemen verheffen en ze dan oplossen doen alle politici uit alle landen – het is bv onze eigen Bart De Wever’s voornaamste tactiek. De dame gaat m.i. serieus door de bocht: de nieuwe terroristen zijn het gevolg van de harde aanpak van November 17??? “Hallo, earth calling…”

  5. Ik vraag me af over wélke Europese democratie mijn geliefde @Bruno spreekt.Noem mij eens een(1) land dat níét aan de hand van in intern overleg(dus níét democratisch) benoemde aparatsjiks als vonRompuy,Barosso, Draghi en noem ze maar op, zachtkens naar het Walhalla cq Hades van de interne devaluatie en de verdere ondergang van de verworvenheden van ruim een eeuw klassestrijd geleid worden.

  6. En ik die dacht dat de verenigde politici en hun krantenslaafjes elk non-event aangrepen om in de schoenen van Bart De Wever te schuiven.
    Hoe verkeerd kan een mens zijn.
    Het zou me niet verwonderen moest er een rechtstreekse lijn bestaan van ‘t stadhuis naar frau Merkel.
    De postbode was vanmorgen een uur later en er heeft een duif op mijn auto gescheten. Geef maar toe Bart dat je hier meer over weet.

  7. Het Instituut Europa van de parlementaire Democratiën is dan ook – met Griekenland,waar de Democratie immer onstond, als hernieuwde kathalysator – aan een ingrijpende Reformatie toe.Lees op de opniepagina van de NRC van vandaag:

    Duitse werkgeversleider en NL trendwatcher roepen op tot opbreken euro

    Vandaag 09:34

    23 augustus 2013

    De vroegere Duitse werkgeversleider Hans-Olaf Henkel en de Nederlandse trendwatcher Adjiedj Bakas:

    ‘Instituut Europa’ is toe aan Reformatie

    Henkel en Bakas vinden dat het wat betreft Europa beter is ten halve te keren dan ten hele te dwalen. Het ideaal van een Verenigd Europa, met centraal bestuur vanuit Brussel en een gezamenlijke munt, is volgens hen verworden tot een nieuw geloof, dat van bovenaf aan Europeanen wordt opgedrongen.

    Zij schrijven: “Net als De RK Kerk van vlak voor de Reformatie is de politiek-bestuurlijke top in Europa blind en doof geworden voor de veranderende omgeving. Net als de RK Kerk van toen verkettert zij op dogmatische manier omdenkers en elke vorm van rationaliteit, terwijl zij wordt geschraagd door een egocentrische elite die geen enkele binding meer heeft met de samenleving waar ze uit voortkomt. Institutie Europa is toe aan een Reformatie, die met een alternatief komt dat de mensen in de eurozone hoop en troost biedt. Het schijnherstel in de Eurozone is niet structureel en mag nadenken over de toekomst niet doen stoppen.”

    Volgens Henkel en Bakas moeten de schulden van Zuid-Europa aan Noord-Europa worden kwijtgescholden. Uit solidariteit en uit eigenbelang. Vervolgens kan de euro worden opgesplitst in 4 parallelle munten, op basis van financieel-economische en fiscale verschillen per regio. Dat is volgens beide heren het enig mogelijke begin van een Reformatie die Europa ook op de lange termijn perspectief biedt.

    Hans-Olaf Henkel was lange tijd voorzitter van de Duitse werkgeversvereniging BDI. Hij schreef onlangs het boek De Euroleugenaars („Die Euro-Lügner, Unsinnige Rettungspakete, vertuschte Risiken – So werden wir getäuscht”). Van trendwatcher Adjiedj Bakas verscheen onlangs The State of Tomorrow, en hij komt binnenkort met Plenty, Megatrends Water, Energie en Grondstoffen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *