De naakte keizer heeft een nieuwe troon nodig

Afgelopen week heeft de regering beslist om meer dan 100 openbare peutertuinen te sluiten. 30 andere zullen worden samengevoegd. Veder zullen 118 lagere scholen worden gesloten, en 29 andere zullen worden samengevoegd. Dat is allemaal in het memorandum met de trojka opgenomen en Griekenland heeft zich netjes aan het schema gehouden, volgens minister van Structurele Hervormingen Kyriakos Mitsotakis. Het sluiten en samenvoegen van deze schooltjes, zal tot een besparing leiden van 228.000 euro per jaar.

Tegelijkertijd is gisteren duidelijk geworden dat vice-premier Venizelos een tweede politiek kantoor gaat openen. Hij heeft er al eentje, als minister van Buitenlandse Zaken, maar hij heeft nu nog een tweede nodig om zich van zijn taak als vice-premier te kwijten. Juicht allen, want Venizelos schept daarmee werkgelegenheid! Want er moeten 20 mensen op dat nieuwe politieke kantoor werken.

De beslissing dat het nieuwe kantoor er moest komen, is opgenomen in het Griekse staatsblad, ΦΕΚ, en is ondertekend door … Venizelos zelf.

Een paar Griekse journalisten hebben berekend dat het nieuwe kantoor aan de Griekse belastingbetaler 468.706 € per jaar zal kosten. Omdat het kantoor pas nu open gaat, zal het dit jaar “slechts” 234.353 € kosten. Meer dan wat het afschaffen van de scholen zal opbrengen.

Venizelos heeft daarmee, als hoofd van een partij die in de laatste opiniepeilingen nog amper 7% van de stemmen behaalt, 3 politieke kantoren: 1 als voorzitter van PASOK, 1 als vice-premier en 1 als minister van Buitenlandse Zaken. O ja, en tijdens zijn korte periode als minister van Economische Zaken vorig jaar heeft hij zich ook een gepantserde BMW laten aanschaffen ter waarde van 750.000 €, allemaal op kosten van de Griekse belastingbetaler.

Hoe dit soort obsceniteiten nog getolereerd worden, gaat er bij mij niet in. Dit is uitgerekend de man die verantwoordelijk is voor de charatsi, de extra belasting op onroerend goed die via de elektriciteitsrekeningen wordt geïnd. Kun je de belasting niet betalen, dan wordt je elektriciteit afgesloten.

Evangelos Venizelos, voorzitter van PASOK, die tekeer gaat tegen de opkomst van Gouden Dageraad, en die vindt dat er behoefte is aan een sterke sociaaldemocratische partij in Griekenland, gedraagt zich als een absolutistische leider met zwaar megalomane trekken. Deze man heeft totaal geen voeling met de maatschappij en de mensen meer. En met dit sujet zit de trojka dus aan tafel.

7 thoughts on “De naakte keizer heeft een nieuwe troon nodig

  1. @Lex, zeker de troika niet.

    Dit soort praktijken zijn niet meer van deze wereld/tijd en laat je wederom het schaamrood op je kaken krijgen als je nog positief over Griekenland wilt/probeert te praten.

  2. Maar blijkbaar is de trojka zelf ook blind voor deze uitwassen, heren van stand onder elkaar. Besparingen moeten ook weer niet te gek worden en de redders van het land zelf treffen bij het hooghouden van hun stand.

  3. Ach…,soort zoekt soort.Is gewoon EU mentaliteit.

  4. soort zoekt soort ja de vliegen zoeken de uitwerpselen op…

  5. Kan de berekening niet goed volgen :100kleutertuinen die sluiten en de kost van 100schooltjes is maar 228.oooEur jaarlijks?
    Laat ons de samenvoegingen niet onder beschouwing nemen maar kostten die kleuterbegeleiding 2.280 per ‘tuin’ voor een gans jaar?
    Hier gaat het telkens om duizelingwekkende cijfers in miljoenen/miljarden en die 228.000 gaan de griekse opleving bewerkstelligen?
    Dagelijks worden er onwaarschijnlijke misbruiken openbaar gemaakt en het gaat om ware grote bedragen en dan vooral niet uitkijken naar een soap vervolgverhaal want de gevallen blijven ergens steken. Maar in tegendeel verzamelt men de kruimels die van de tafel vallen als bewijs van besparing.
    Waarom heeft Venizelos een gepantserde wagen nodig? Dacht dat die zelf al gepantserd genoeg was!

  6. Kan niemand dan dat decadente vette zwijn (Venizelos) stoppen, of hebben ze allemaal boter op hun hoofd?
    Dit kun je de Griekse bevolking, die voor een groot deel in armoede leeft, toch niet aandoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *