Gouden Dageraad krijgt opnieuw bescherming van overheid

Door de inval van de oproerpolitie in het ERT-gebouw in Athene, dreigt het volgende bericht ondergesneeuwd te raken. De Griekse overheid zal opnieuw zorgen voor politiebescherming voor de parlementsleden van Gouden Dageraad en voor de kantoren van de partij. Dat is in ieder geval het gerucht dat de ronde doet in de meer ernstige Griekse pers (voor zover die nog bestaat).

Vorige week gaf de politie een perconferentie waarin een onderzoek werd voorgesteld naar het feit of Gouden Dageraad geïnfiltreerd was in de rangen. Op die conferentie was zelfs de bevoegde minister niet aanwezig, die vond het belangrijker om op dat moment één of ander lintje te gaan doorknippen. En dus kwam de politietop vertellen dat Gouden Dageraad NIET geïnfiltreerd was. Tsjonge, wat een opluchting. Wat een verrassing ook, dat de top zoiets zou zeggen! De hand werd wel even in eigen boezem gestoken: ja, er waren inderdaad gevallen van geweld en van racisme, en natuurlijk ook van geweld tegen migranten binnen de politie. Maar dat waren geïsoleerde gevallen, en er zouden tuchtprocedures worden gestart tegen de individuen die zich hier schuldig aan maakten.

En dan was er op vrijdag de dubbele moord op de leden van Gouden Dageraad. Die moord is nog steeds niet opgeëist en de regering kan daardoor ook niet overtuigd beweren dat de daders in het extreem-linkse milieu moet worden gezocht. Iets waar ze op hoopt, om op die manier te proberen om SYRIZA te compromiteren. De voorbije dagen besteedden de Griekse media bijna enkel aandacht aan die dubbele moord en eergisteren is een video in de openbaarheid gebracht, waarop de schietpartij duidelijk te zien is.

Door die aandacht leek er weer een soort “medelijden” te ontstaan bij de Grieken voor Gouden Dageraad. De partij leek als slachtoffer in het nieuws te komen. Iedereen leek opeens vergeten te zijn dat er nog steeds een onderzoek loopt tegen de partij om te zien of het om een criminele organisatie gaat. En men overweegt nog steeds om de staatssteun op te zeggen.

Of dat gisteren de parlementaire immuniteit is opgeheven van 4 parlementsleden: Eleni Zaroulia (vrouw van de partijvoorzitter, die betrapt werd met een kogel in de kledij die ze bij haar man ging afleveren in de gevangenis), Ilias Kasidiaris (de woordvoerder van de partij), Ilias Panayiotaros en Stathis Boukouras.

5 thoughts on “Gouden Dageraad krijgt opnieuw bescherming van overheid

  1. Ik begin zo langzamerhand te geloven dat we dit land geografisch moeën gaan verhuizen naar Midden-Amerika. Gaat zo zachtjes aan lijken op een bananenrepubliek ipv een “pseudo” democratie.

    Gaat men in Brussel nog eens reageren of wachten we met zijn allen gelaten tot het volk zich echt gaat roeren en de gevolgen niet meer te overzien zijn ?

    Het is hier al eens bericht maar de gelijkenis met Duitsland in de jaren dertig begint zich behoorlijk af te tekenen. De tijdbom tikt en het is niet meer de vraag of maar wanneer hij afgaat.

  2. Deze video is verwijderd vanwege inbreuk op de Gebruiksvoorwaarden.

  3. Content rejected.

    This video has been removed due to a breach of the Terms of Use.

    video is niet te zien Bruno….weggehaald

  4. Ik zie het nu ook – de beelden zullen te hard zijn geweest

  5. das toch niet erg rob, duitsland is toch na de oorlog ook een economische grootmacht geworden 🙂
    pseudo democratie , bananenrepubliek, monorchie nederland of belgie das de zelfde skata (stront) allemaal… vroeg of laat zal dat hier ook wel komen en de gevolgen zullen harder zijn dan ginder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *