En dan kwamen ze voor de journalisten…

Een zaak die een beetje onder de radar is gebleven, is de arrestatie van journalist Stratis Balaskas, op het eiland Lesbos. Die had in een artikel in de plaatselijk krant Empros zwaar uitgehaald naar de directeur van het 6de gymnasium op het eiland. De directeur had op zijn blog een artikel gepost over de Polytechnio, en over het feit dat het een mythe is dat er doden zijn geval bij de inval met de tank. Het artikel is ondertussen van zijn blog verwijderd.

De directeur was daarmee niet aan zijn proefstuk toe. In diezelfde blog heeft hij mensen opgeroepen om te stemmen voor Gouden Dageraad. Tevens had hij stukken gepubliceerd van Rudolf Hess en Joseph Goebbels. Ook schreef hij dat hij trots was een nationaal socialist te zijn.

Balaskas noemde de directeur in zijn artikel “de bekende zelfverklaarde neo-nazi”. Dat was er over voor de directeur, die een klacht indiende tegen de journalist. Die werd afgelopen dinsdag opgepakt, in de cel gezet, zijn vingerafdrukken werden afgenomen, en foto’s werden genomen. Balaskas moet overmorgen voor de rechter verschijnen.

5 thoughts on “En dan kwamen ze voor de journalisten…

  1. ik heb Stratis gehoord bij Baxevanis en op tv bij de interview van Mimis.( DE MIMIS)
    wat ik steeds afvraag ,is ok en de ouders of de kinderen , wat zegen en wat doen er voor.of is het waar dat de griek toch een fascist in zichzelf heeft.het is toch niet zo dat de Notissen steeds meer en meer worden.
    dan moeten wij toch bieden een Onze lieve Kyra Despina.
    ps. was het niet op Lesvos dat ze de 80jarige oma naar de politie bureau brachten omdat zij haar kanarie hennepzaad gaf.

  2. Da’s de omgekeerde wereld. Is dit niets voor internationale mensenrechtenorganisatie om hier in tussen te komen?

  3. Iedere keer met het lezen van jouw blogs denk ik het kan niet gekker, hoever kan je gaan met Grieken……nou, heel ver zo te zien. Ik snap stilaan niks meer van het land!

  4. Ondertussen is de zaak voor het gerecht gekomen en is Balaskas veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf. Niet omdat hij de naam van de schooldirecteur in de krant door het slijk heeft gehaald, maar wel voor smaad. De smaad slaat op de zinnen die hij gebruikte “de schooldirecteur van Gouden Dageraad” en “de gekende zelfverklaarde neonazi”. Ik mag hopen dat Hans wat toelichtigng kan geven bij deze uitspraak?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *