Parnitha brandt weer

Gisteren hadden we 2 bosbranden: 1 in de buurt van Nafplio en 1 in de buurt van Chalkida. Vandaag is er een brand ontstaan aan de voet van de Parnitha berg. Parnitha is een beschermd natuurgebied dat 2 jaar geleden al heeft gebrand, waarbij een groot deel van het naaldwoud in de as werd gelegd. Toen werd gezegd: “nooit meer”.

Maar vandaag is het dus toch weer zo ver. Het vuur is onstaan in de buurt van de taverna’s onderaan de berg, waar de weg naar boven vertrekt. Er zijn 3 brandhaarden gesignaleerd, wat doet vermoeden dat er kwaad opzet in het spel is. Er zijn 4 blusvliegtuigen ingezet en 50 brandweermannen zijn ter plaatse.  Laat ons hopen dat de wind de vlammen niet de berg op jaagt, waar nog maar weinig bomen zijn overgebleven na de branden van twee jaar geleden.

Update: na 2 uur is de brand gelukkig volledig onder controle.

One thought on “Parnitha brandt weer

  1. ‘k Heb vanmorgen een programma gevolgd over die vuurhaarden vooral rond Athene en als ze dan tonen wat daar onder bomen allemaal rondslingert aan gebroken flessen,plastiek,ouwe matrassen ,lege verfpotten,papier en wat nog meer,dan sta je niet verbaasd dat regelmatig een vuurhaard opsteekt.Dan ook in beschouwing genomen dat het materiaal van de brandweer dikwijls onvoldoende en oudmodisch is , ze onderbetaald zijn en lang op toeslagen moeten wachten voor bepaalde gevaarlijke en moeilijke jobs, en daarbij gieren azen op mooie villagrond,dan zijn die branden werkelijk niet verbazend en zelfs gepland. Maar dat heb je al dikwijls aangebracht @Bruno . De beelden op TV krijgen doen er dan nog een schepje op .
    M’n man komt zo al eens met annekdotes aan zoals iemand die een dame in de stad terechtwijst omdat ze stiekem een papier weggooit terwijl er een vuilbak op de hoek van de straat staat , dat jongeren op de bus met schoenen aan,hun voeten op de tegenoverstaande bank leggen die onbruikbaar vuil en gescheurd voorkomt,enz …maar ze worden erop gewezen door anderen. Misschien is het daarom dat mijn omgeving zo proper is ?:) Schijnbaar houdt iedereen ,iedereen in het oog en ze zijn niet spaarzaam met opmerkingen !Het zijn kleinigheden maar het schijnt te werken want waarlijk,er staan zoveel vuilnisbakken overal langs de straat , groot vuil heeft ook depots en worden regelmatig opgehaald ,dat het uiterste gemakzucht of moedwil is nog te bevuilen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *