Drooglegging

Hoe afhankelijk de modale Griek is van benzine, bleek afgelopen weekend. De brandstofleveranciers zijn hier al dagenlang aan het staken (ik denk dat ze meer loon willen, maar met de regelmatige stakingen hier houdt ik het allemaal niet meer bij), en er wordt nergens nog brandstof geleverd. Dat heeft tot gevolg dat de bezinestations in het hele land langzaamaan droog komen te staan. Dat zorgt voor enorme wachtrijen: mensen wachten tot 2 uur om hun benzinetank te vullen. Velen schuiven aan met jerrycans. Want je moet met die auto kunnen rijden, he! Vele uitbaters van bezinestations die nog een beetje bezine in voorraag hebben, zien hun kans: ze vragen exorbitante prijzen en mensen betalen die!
Nochtans zou je je even zo goed kunnen verplaatsen met het openbaar vervoer: je spaart geld en tijd uit.
De staking van de brandstofleveranciers heeft ondertussen ernstige gevolgen voor de Griekse economie. Transportbedrijven hebben geen brandstof meer en zo staan containers met voedsel in de verschillende havens te rotten. Zelfs de ferrielijnen beginnen problemen te krijgen. Voeg daar ook nog eens de staking van de piloten van propellertoestellen van Olympic Airlines aan toe, en u begrijpt dat het leven voor sommige mensen weer moeilijk wordt.
Misschien is privatisering hier toch nog zo geen slechte keuze, want de vele stakingen hebben veel te grote gevolgen voor de maatschappij als een geheel en niemand wint er iets bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *