De populairste politicus in Griekenland …

… is geen Griek. Nee, het blijkt Nigel Farage te zijn, god nog aan toe. Farage veegde op 15 januari de Griekse premier Samaras de mantel uit in het Europese Parlement (in Straatsburg – waarom er nog steeds niets gedaan aan de verspilling van voortdurende verhuizing van Brussel naar Straatsburg en andersom?). Farage slaagde er in om de mening te vertolken van heel veel Grieken, iets wat tot nog toe geen enkele Griekse politicus gedaan heeft.

De interventie van Farage werd op de Griekse televisie getoond en heel veel mensen posten het op hun facebookpagina of op twitter. Het is zelfs zo ver gekomen dat de man in een nieuwsuitzending op de zender SKAI werd geïnterviewd. Opeens wilde Griekenland weten wie deze Nigel Farage is.

We zijn het niet te weten gekomen tijdens het interview. Grieken denken dat ze in de man een medestander gevonden hebben, die flink aan de boom schudt. Maar ze weten niet waar de man voor staat. Ze weten niet dat hij minder Europa wil, dat hij migranten buiten wil uit het Verenigd Koninkrijk, dat hij de Europese Conventie voor Mensenrechten en Fundamentele Vrijheden wil opzeggen, dat hij geen taksen wil die de markt of de financiële instellingen belemmeren.

Als de populariteit van Farage ons iets toont, dan is het wel dat er in Griekenland geen politiek potentieel is. Tegen elkaar schreeuwende politici op werkelijk ontelbare politieke uitzendingen op televisie staan ver af van een man die schijnbaar heel eloquent is en toch kan schofferen zonder de stem te verheffen.

5 thoughts on “De populairste politicus in Griekenland …

  1. – Niet minder Europa, wel minder dictatuur vanuit Brussel. Samenwerking binnen Europa middels een vrijhandelszone.
    – Migranten die komen parasiteren op het Britse sociale stelsel zijn niet welkom. Migranten die de Engelse taal spreken, aan het werk gaan en een goede bijdrage leveren aan de samenleving zijn welkom.
    – Opzeggen van de Europese Conventie van mensenrechten heeft o.a. te maken met het feit van de parasiterende migranten.

    Hij is de enige die luid en duidelijk op staat tegen de maffia bende in Brussel. En van wat hij in zijn speech zegt is geen woord gelogen.

  2. εχει καπου και μια συνεντευξη του με τον (κρατησου) Τραγκα.
    μετα την ερωτηση που το παει η αριστερα , να ρωτησουμε και που το παει η ευρωπη;;
    Ερωτηση , θα του χει και πακετο η συζυγος Ευαγγελατου;;

  3. zijn partij heeft rond de 17% , net zo veel als wilders in NL. en over een paar maanden zullen wij weten wat de Europeaan denkt over europa.
    aangezien dat in griekenland de griek een vertolking zoekt op de partij van figuren als Kasidiaris en de andere kale jongens, dat is niet zo raar. iedere gek zijn gebrek, en de griek helaas met veel gebreken.
    heeft Karatzaferis hem nog niet uitgenodigd om samen te werken?
    Αχ ευρωπη!!!

  4. @tzimis bazoukas: Farage is van een nogal ander allooi dan dat rariteitenkabinet van Wilders of de kaalkopjes van Le Pen en Kasidiaris.

  5. Nigel Farage is gewoonweg enkele eeuwen te laat geboren, niet meer en niet minder.” Roel bretagne bretagne roels the world !!! “.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *