Het lef

Charis Tompouloglou met kandidaat gemeenteraadsleden, samen aan de dis

Charis Tompouloglou met kandidaat gemeenteraadsleden, samen aan de dis

Zegt de naam Charis Tompouloglou u nog iets? De kans dat u problemen heeft om de naam te onthouden, indien u geen Grieks kent, is reëel. De Grieken zelf zullen zijn naam nooit vergeten, omdat het eerste deel van zijn achternaam een uitdrukking is die in het Grieks iets betekent in de aard van “mijn kl***n”.

Charis Tompouloglou was de directeur van het kinderhospitaal “Aglaia Kyriakou” in Athene. Een paar maanden geleden werd hij betrapt op het aannemen van smeergeld voor een reclamecampagne rond obesitas bij kinderen. Het verhaal heb ik hier beschreven.

Tompouloglou werd opgepakt en verhoord in de kwestie van het smeergeld, en toen hij buiten kwam bij de onderzoeksrechter, verklaarde hij met bibberende stem dat hij gelooft in justitie en in God. Premier Samaras leek niet meer zo fel te geloven in Tompouloglou, want de man werd uit Nea Dimokratia gezet. Hij is vrijgelaten op borg.

Wie dacht dat zijn politieke carrière daarmee is afgelopen, heeft het flink mis. Charis Tompouloglou laat zich duidelijk niet zo snel van de wijs brengen. De ploeg Καλημέρα Όμορφη Πόλη (Goeiemorgen mooie stad) heeft vandaag bevestigd dat ze hun geloof in de man hebben behouden (daar hebben we dat geloof weer)  en dat ze op 18 mei 2014 naar de stembus trekken met Charis Tompouloglou als kandidaat-burgemeester voor de Atheense voorstad Nea Filadelfia. Op de foto hierlangs, ziet u de ploeg een tsipouro nuttigen en een hapje eten om de kandidatuur te vieren.

Griekenland in het klein. Als er nu nog kiezers worden gevonden die voor deze vent stemmen, dan weet ik het ook niet meer.

2 thoughts on “Het lef

  1. business as usual…goede reclamecampagne trouwens
    rond obesitas…nu weten we waar het vandaan komt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *