Wansmakelijke grap

Dendias krijgt een verblijfsvergunning

Dendias krijgt een verblijfsvergunning

Een paar dagen geleden werden in diverse ministeries korte ceremonies gehouden waarbij de bevoegdheden werden overgedragen aan de nieuwe gezichten na de regeringsherschikking. Op zich weinig nieuws: sommigen vertrokken met een zekere rancune want ze verloren hun post, en anderen vonden het minder erg omdat ze een ander ministerie aangeboden kregen.

Tot die laatste categorie behoort Nikos Dendias, tot het weekend nog minister van Burgerbescherming. In die hoedanigheid was hij ook verantwoordelijk voor het migrantenbeleid en vooral ook voor het asielbeleid van de regering. Een makkelijke taak is dat zeker niet, want de vluchtelingen blijven dagelijks toestromen. Nu er een soort Djihadistan lijkt te worden gecreëerd in Irak, vrees ik dat de zaken er niet beter op zullen worden.

Velen van de vluchtelingen die in Griekenland blijven toestromen, vragen asiel aan. Het is een enorme taak om alle asielvragen tijdig te verwerken, maar de Griekse regering voorziet zeer weinig personeel om zich bezig te houden met de talrijke dossiers. De manier waarop de Griekse overheid overigens de vluchtelingen behandelt, doet veel vraagtekens rijzen. Respect voor de mensenrechten is vaak ver te zoeken, en tegen Gouden Dageraad wordt nauwelijks opgetreden.

Ik moet het niet nog allemaal eens opnieuw uitleggen: het is al vaak genoeg in deze blog aangekaart. Wie zijn geheugen nog eens wil opfrissen, kan de documentaire Into The Fire nog eens bekijken.

In dit klimaat liet Nikos Dendias optekenen dat de migranten die Griekenland te verwerken krijgt, van een mindere kwaliteit zijn. Misschien daarom dat Griekenland nauwelijks asiel verleent aan vluchtelingen? Slechts 1 keer, bij de schietpartij in Nea Manolada, op de aardbeiplukkers, was deze man bereid om een tijdelijke verblijfsvergunning te geven aan de Bangladeshi’s die met schotwonden in het hospitaal waren opgenomen, tot hun zaak voor de rechtbank zou komen. Nog een keertje bekijken om uw geheugen op te frissen?

Overigens is de rechtszaak afgelopen vrijdag begonnen tegen de voormannen die de Bangladeshi’s hebben beschoten. Jammer genoeg konden ze voor hun verdediging geen getuigen oproepen, want die hadden geen verblijfsvergunning gekregen en velen waren het land ontvlucht of zijn reeds teruggestuurd.

Deze Nikos Dendias kreeg bij het overdragen van de fakkel aan zijn opvolger Vasilis Kikilias (een voormalig basketspeler) van zijn personeel een …. verblijfsvergunning. Wat vond Dendias dat grappig! U ziet hem breed lachen en het document tonen op de foto. Het is slechts weinig asielzoekers gegeven om met dezelfde brede lach een dergelijk document te tonen.

Een verblijfsvergunning in Griekenland betekent bovendien niet dat het leven makkelijker wordt. Neem nu Mamadou Bah, een Guinese vluchteling, die asiel had gekregen in Griekenland. Tot twee maal toe is hij door Gouden Dageraad aangevallen, tot hij uiteindelijk naar België is gevlucht, waar hij opnieuw asiel heeft gekregen, zodat hij niet teruggestuurd hoeft te worden naar het Griekenland van Nikos Dendias. De donkere vlek op het voorhoord van Mamadou Bah, is het litteken dat hij heeft overgehouden aan zijn confrontatie met Gouden Dageraad.

2 thoughts on “Wansmakelijke grap

  1. Een weekje verblijf in het detentiecentrum in Korinthos als afscheidskado dan maar?

  2. XXAXAXAXAXAX Die Grieken toch ze zullen ook nooit veranderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.