Net zoals vorig jaar organiseren de VZW Climaxi in België en Possible in Nederland een solidariteitsactie voor Griekenland. Voor België heet de actie (al voor het vierde jaar) GR-entrance, en voor Nederland (voor het tweede opeenvolgende jaar) Solid.Greece (te vinden op Facebook). Waar gaat het precies over: het is een actie voor een socialere economie in solidariteit met Grieken en vluchtelingen. Door rechtstreeks producten af te nemen van Griekse coöperatieven kun je de Griekse economie van onderaf steunen zonder tussenkomst van tussenpersonen of grote bedrijven. Bovendien gaat 10% naar initiatieven voor vluchtelingen op Lesbos. De importactie van Griekse goederen loopt nog tot eind deze maand. Meer bepaald kunt u in Nederland nog tot 29 mei bestellen. In België dan weer tot 30 mei.

Om welke producten gaat het?

– twee soorten verrukkelijke extra vergine olijfolie 
– paarse kalamata-olijven 
– groene olijven (ongekruid, gekruid en in een paprikamix)
– twee soorten olijvenpesto’s
– gedroogde vijgen met walnoot en laurier
Р̩n schoonmaakmiddelen en zeep die gemaakt worden in de Vio.Me fabriek waar de arbeiders zelf de baas zijn (te lezen in mijn boek, ik herhaal mezelf wellicht).

Nieuw is dat Climaxi ook producten van een Franse bezette fabriek te koop aanbiedt, waar arbeiders een coöperatieve begonnen zijn en Unilever aan de deur konden zetten.

Meer informatie vindt u in de flyers die u hieronder kunt downloaden.

BESTELLEN IN NEDERLAND
In de flyer vind je meer info over de campagne, de producten (A t/m N) en bestelprocedure.

1. Geef jouw favoriete letters uit het Solid ABC (zie flyer) met het gewenste aantal en je telefoonnummer door per mail, telefoon of met een privéberichtje;
2. je ontvangt per sms een betaalverzoek;
3. en de order is geplaatst.

Download hier de flyer
BESTELLEN IN BELGIE
Via de webshop op www.gr-entrance.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *