Aan de bedelstaf?

Een paar weken geleden had parlementsvoorzitter Filippos Petsalnikos het idee gelanceerd om een Steunrekening voor Griekenland te openen. Daar zouden Grieken (en zij niet alleen) die het goed meenden met hun land, geld kunnen storten om het land uit de financiële put te helpen.

Ondertussen is de “Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας” (steunkas voor Griekenland) een feit. Mocht het u interesseren; de gegevens zijn de volgende. IΒΑΝ: GR 04 010 0024 0000000026132462 και SWIFT/BIC: BNGRGRAA onder de auspiciën van de Griekse president Papoulias.

De televisiespotjes zijn er al: de Grieken worden opgeroepen om bij te dragen tot de redding van hun land. Als het zo tragisch niet was, zou ik er mee kunnen lachen. Een overheid die met de pet rondgaat bij haar burgers. Ongelofelijk gewoon.

Naar mijn geld kunnen ze fluiten. Ik heb altijd braaf mijn belastingen betaald en voel me geenszins verantwoordelijk voor de economische toestand van Griekenland. De voorbije weken heeft iedereen zo veel scherpe analyses gemaakt van wat er fout loopt en hoe het moet worden veranderd, dus dat ze dat dan maar doen. Overigens; waarvoor zal dat geld van dit solidariteitsfonds worden aangewend? Kunnen ze er niet beter voor zorgen dat dit land een beetje investeringsvriendelijk wordt, in de hoop dat er op die manier misschien een aantal arbeidsplaatsen worden gecreëerd?

Overigens hoorde ik onze Petsalnikos in een interview vorige week nog verkondigen: “We moeten die bonussen voor parlementsleden nu niet gaan overdrijven. Zo hoog liggen die u ook weer niet. Het gaat om een bedrag dat niet hoger ligt dan 6500 tot 7000 euro per maand.” Obsceen, vind ik dergelijke opmerking.

8 thoughts on “Aan de bedelstaf?

  1. @Bruno. Het gaat bij jullie blijkbaar van kwaad naar erger. De Griekse burgers zijn echter geen doetjes. Ik ben eens benieuwd hoeveel mensen daar zullen storten op dat solidariteitsfonds. Weet je welk landje Griekenland op de hielen zit, in de race naar het complete failliet? Juist ja. Ook in België draait het vierkant tot en met. Ons landje, qua aantal inwoners vergelijkbaar met GR., heeft dan ook maar “slechts” zes regeringen nodig, met zowat zeventig ministers, ondersteund door een hoop kabinetsmedewerkers, op hun beurt ondersteund door een leger van ambtenaren.
    Ik hoop, Bruno, dat je één van de volgende dagen nog eens met prettig nieuws kan uitpakken.

  2. LOL – en toch zullen er weer enkele ‘gekken’ worden gevonden die daar veel geld op gaan storten hoor.
    Het zou me niks verbazen als het geld opeens “verdwijnt” 🙂

  3. @ Leo
    Dat België Griekenland op de hielen zit, zou ik zeker niet durven stellen. Ik denk niet dat wij jarenlang willens en wetens foute, misleidende en opgesmukte info aan Europa hebben bezorgd zodat er elke keer als er een nieuwe regering aantrad we met helemaal andere cijfers voor de pinnen kwamen. Lees het rapport van de Europese statistische dienst Eurostat er maar op na. Hier vind je het: Home pagina http://epp.eurostat.ec.europa.eu/portal/page/portal/eurostat/home/ Zoek daar dan rechts onderaan naar ‘In the spotlight’ en daar zie je staan: ‘Report on Greek government deficit and debt statistics’. Daar is de hele miserie mee begonnen.
    Het enige vergelijkbare punt is dat in Griekenland bijna de helft van de bevolking ambtenaar is, bij ons zit men in Wallonië daar ook dicht tegen. Vandaar dat de werkloosheid in het zuiden van België bijna niet zakt, in tegenstelling tot Vlaanderen.

    @ Sakis
    Ik vrees dat ik je (weeral) gelijk moet geven… 😉

  4. Wanneer komen ze nu is met daadkracht? Het is een knullige vertoning om nu de hand op te houden bij goedwillige Grieken! Als ik deze berichten lees, lijken ze nog meer incompetent om een land te regeren, laat staan uit de miserie te helpen. Ze durven geen stappen te zetten en de kennis c.q.moed is er ook niet om dat te doen lijkt mij
    Hoe gaat deze katastofe eindigen?

  5. Dat is het hele probleem @Natasa , de ‘ verworven rechten’ door Papa Papandreou geschapen en hoe kan je nu het tij keren ? Daarbij is er nooit een onderzoek geweest naar wie al die fortuinen achterover geslagen heeft , de lieden gaan vrijuit . Ze zijn gekend maar er wordt niks ondernomen .
    En die fameuze steunrekening dan , van wat die gaat opbrengen zal de situatie verbeteren ? Nadat het gewone volk overstelpt wordt met nieuwe belastingen , hebben ze nog het lef om ‘hulp’ te vragen.
    Ik denk @Bruno dat de meeste Grieken dezelfde gedachtengang hebben als jij of is dit mischien voor zekere comploterenden een wijze om aan een voordeel te komen ? We hebben nu bijna al alles gehoord en staan over niks meer verbaasd . Het is opmerkelijk dat Grieken immuun geworden zijn voor choquerende berichten , stijl van ‘ ah , nog eentje meer ?’

  6. @Leo, ik hoop ook dat ik gauw weer eens iets positiefs kan schrijven, maar de situatie hier is echt niet goed. In Belgie draait het misschien ook vierkant, maar je kunt de situatie niet vergelijken met Griekenland hoor. Dit weekend gaan we naar de Meteora, dus dat verslag zal dan wel wat prettiger zijn.

    @Natasa, daadkracht zien we hier niet, maar ook niet op het niveau van Europa. Ook daar wordt veel gepraat, maar ik zie toch ook geen vooruitgang. Al dat treuzelen is alleen maar goed nieuws voor de speculanten.
    De eerste echte competente politicus moet hier in Griekenland nog opstaan. Maar wat wil je, als iedereen die een beetje verstand heeft, dit land verlaat om zijn geluk te zoeken in het buitenland, omdat er hier nauwelijks kansen zijn.

  7. wat moeten wij storten euros?? of wachten want de drukerij is druk bezig om drachmas op nieuw te drukken.
    in iedere geval alea jacta est.duurt niet lang en komt de groot niews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *