Cavo Sidero illegaal

2 jaar geleden waren we op vakantie in Oost-Kreta. Dar hoorde ik toen van de plaatselijke bevolking dat er grote plannen waren om luxueuze villa’s te verkopen aan rijke lui binnen het zogenaamde Cavo Sidero project. Om even uw geheugen op te frissen, verwijs ik u hier weer naar de post van 29 augustus 2008. Er werd toen melding gemaakt van een misdaad tegen de natuur, vermits men zinnens was om ook nog eens golfterreinen aan te leggen in Oost-Kreta, het droogste deel van het eiland. En dat terwijl de bevolking vaak zelf geen water heeft op bepaalde momenten van de dag.

Er was heel wat tegenstand tegen het project, dat toch al voor een deel van de grond was gekomen, en nu blijkt dat de Raad van State op vrijdag een ministeriële beslissing van februari 2007, die de Minoan Group toestemming gaf om Cavo Sidero te bouwen, illegaal heeft verklaard. De reden is dat het project de beperkingen van de bouwreglementen van Kreta heeft overtreden.

Een opluchting voor heel wat mensen en voor natuurliefhebbers, dat is zeker. Natuurlijk zullen er nu ook stemmen klinken dat het zo moeilijk is om buitenlandse investeringen aan te trekken in Griekenland, wegens de verschrikkelijke bureaucratie en de ondoorzichtige wetten. Maar voor er hier met een dergelijk bouwproject wordt begonnen, zou je toch verwachten dat er eerst een studie wordt verricht. Misschien krijgt Papandreou het voor elkaar dat vanaf nu deze procedure zal worden gevolgd?

2 thoughts on “Cavo Sidero illegaal

  1. Oei , wie heeft de alarmklok zo luid doen klinken ?:) En dan zowat op tijd voor er een nieuwe burgemeester komt want je weet nooit ?
    Ietwat lager dan waar wij wonen , is er een opslagplaats voor bouwmaterialen en de laatste weken zie ik daar koortsachtig werken aan sjieke afrasteringen , enz. Ik ben erg naief en ga niet gluren maar nu zei men me dat dat stuk grond aan de gemeente toehoort , dat zo’n opslagplaats maar tijdelijk kon in gebruik genomen worden en nu we weldra onder de bevoegdheid van de stad Volos gaan vallen en niet meer onder lokale bevoegdheden , er snel wat moet gebeuren . Idem voor een benzinestation . ‘k Heb nooit zo’n snelle opbouw in de buurt meegemaakt. Allemaal illegaal ? Gladde kerels toch en uitbreiding naar staatsgrond , daar zijn ze ook specialist in . Vermits er toch geen kadaster is , waarom zich beperken ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *