Grote schade bij ontploffing

Om 8:22 u vonachtend ontplofte er een zeer krachtige bom voor het gebouw van de rechtbank van eerste aanleg in de wijk Ambelokipi, ten noorden van de Lykavitos-heuvel (tot voor 5 jaar woonde ik om de hoek van dat gebouw).

De schade is enorm groot – de bom zat verstopt in een grote doos achter op een gestolen motorfiets – het soort van dozen die de delivery-diensten hier gebruiken. Alle ramen zijn gesneuveld, heel wat auto’s hebben zware schade opgelopen, en ook het gebouw van de nomarchia is geraakt.

Net omdat het een dergelijke zware ontploffing was, wordt er heel wat aandacht aan besteed.  We hebben hier wel vaker te maken met “terroristische” aanslagen, en kleine ontploffingen, maar een aanslag van deze orde, is ongezien. Vermoed wordt dat er ANFO of TNT is gebruikt en die springstoffen zouden kunnen wijzen op de organisatie van de Cellen van het Vuur. Een paar weken geleden zijn een paar schuilplaatsen van deze organisatie ontmanteld en daar is dergelijk springtuig gevonden.

In ieder geval was duidelijk dat men geen slachtoffers wilde maken. 40 minuten voor de aanslag liep er een telefoontje binnen bij de televisiezender Alter en bij de krant Eleftherotypia, waarin de exacte beschrijving van de motorfiets werd gegeven, tot de nummerplaat toe (en dat is ook iets wat nooit eerder gebeurd is bij het aankondigen van aanslagen). De diensten slaagden er maar net in om het hele gebouw en de buurt te ontruimen.

Minister van Justitie Kastanidis doet nu wel gespierde uitspraken dat de democratie niet zal worden verstoord door dergelijke aanslagen, maar het is duidelijk dat er heel wat onrust is.

2 thoughts on “Grote schade bij ontploffing

  1. in griekenland de bom doet Bam!!! en ik dacht direct aan Sotiria.
    http://www.youtube.com/watch?v=4zu6hw41414
    ps, hadden wij niet genoeg aan de uitspraken van Petalotis ,Love-rdos,Pangkalos nu nog die Kastanidis. Als he hem hoort, is het niet het eerste wat je denkt ,Den mas gam… ,re paliom…..???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *