Aanslag opgeëist

Wat de meesten hadden vermoed, is vandaag uitgekomen: de organisatie “Samenzwering van Cellen van het Vuur” zit achter de aanslag die vorige week gepleegd is op de rechtbank van eerste aanleg in de wijk Ambelokipoi. De organisatie heeft de aanslag opgeëist in een webpagina.

Aanleiding was het feit dat een aantal leden van de organisatie bij een razzia een aantal weken geleden waren opgepakt. Hun zaak zou op 17 januari voor het gerecht komen, en de organisatie dreigt met nieuwe acties op die dag. Ook gaat ze tekeer tegen justitie en het strafsysteem in Griekenland.

Verder staat in de verklaring dat alle rechters van het proces op 17 januari vanaf nu best met een zwarte kap over het hoofd komen werken, want ze gaan vanaf nu persoonlijk geviseerd worden en de organisatie zal achter hun namen en foto’s aan gaan, om hun slachtoffers perfect te identificeren. De verklaring zegt niet meer of niet minder dat de persoonlijke veiligheid van de rechters in gevaar is.

Nog even vermelden dat de werknemers in het gerechtsgebouw eerder deze week weigerden om aan het werk te gaan zolang de schade aan het gebouw niet hersteld is (lees: vooraleer er nieuwe ramen worden geplaatst).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *