De grote samenzwering

Samenzweringstheorieën zijn een geliefd gespreksonderwerp van de Grieken. Er zijn altijd “grote belangen” die baat hebben bij bepaalde situaties. Politici gebruiken dat trouwens te pas en te onpas: wanneer hun naam wordt genoemd in één of ander schandaal, dan zijn het “grote belangen” die er baat bij hebben dat de naam van de politicus door het slijk wordt gesleurd.

Dit soort redeneringen werken dan ook erg goed wanneer je de schuld bij anderen wil leggen. En zo is de reden voor de huidige diepe crisis in Griekenland dan ook te vinden in factoren die buiten de landsgrenzen te vinden zijn. Volgens metropoliet Serafim van Piraeus zitten zo bijvoorbeeld de Joden achter de crisis (denk aan Goldman-Sachs, zo luidt het).

Een theorie die de laatste tijd erg aan populariteit wint, is het feit dat de Griekse bodem vol petroleum zit. Waarom zouden Turkse onderzoeksschepen anders de zeebodem op Grieks territorium regelmatig zo grondig gaan bestuderen? Ja, dat moet het wel zijn! Zo veel zelfs, dat Griekenland op 14 dagen kan worden gered!

Er is een internationale samenzwering aan de gang, waarbij het IMF de EU en Merkel betrokken zijn. Die willen Griekenland economisch op de knieën krijgen, om zo goedkoop land op te kopen en naar olie te boren! Er is nu zelfs een DVD te verkrijgen met “ernstig” journalistiek onderzoek! En het is geen flauwekul, zo luidt het. Kijk bijvoorbeeld maar naar de enorme aardgasreserves die een paar weken geleden gevonden zijn onder zee, in het gebied tussen Israel en Cyprus. De voorraad is zo groot dat ze de naam Leviathan heeft meegekregen en Israel zal zich nooit meer zorgen hoeven te maken over zijn energievoorziening.

Het klinkt me allemaal veel te onwaarschijnlijk in de oren en het onderzoek heeft gewoon niet genoeg ernstige basis. Maar toegegeven: het zou wel wat zijn, moest dit echt het geval zijn!

8 thoughts on “De grote samenzwering

  1. de griek zegt ,απο πιττα που δεν τρως ,τι σε νοιαζει κ αν καει.
    dat zijn zorgen voor over 50 jaaren. allemaal mooi,maar waar het om gaat is de verdeling. 20% voor de grieken 20% voor de Turken en wie krijgt de resterende 60%????
    PS . Hardavelas aneu Niikolouliii is choriatiki zonder feta. en op de radio heeft een andere mooi te bij.doet hij de dvd aleen of samen met een vrouwelijke reporter??

  2. να ζητησεις προικα στην Κρητη εστω και κατοπιν εορτης. κανα χωραφακι ,θα βγαλει αεριο και πετρελαιο.

    http://citypress-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_6025.html

  3. net zoals met alles, zal er ook hier wel iets van waar zijn. Maar ook weer niet alles. Dat er olie is, dat is oud nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *