Baan

Even een korte dienstmededeling: sinds vandaag heb ik weer een baan. Ik ben Games System Supervisor voor de Special Olympics die deze zomer zullen worden gehouden. Dat betekent natuurlijk wel dat het maar een tijdelijke job is; maar gezien het huidige economische klimaat, is het natuurlijk beter dan niets.

Mijn ervaring van de Olympische Spelen van 2004, waar ik Results Manager was (verantwoordelijk voor de correctheid en distributie van de resultaten van boogschieten, moderne vijfkamp en boksen) zal zeker van pas komen.

Bedoeling van de Special Olympics is om de mensen meer bewust te maken dat mensen met een verstandelijke handicap niet minderwaardig zijn. Er zal nog heel wat moeten gebeuren om die boodschap uit te dragen in Griekenland, waar nog altijd veel onbegrip heerst en waar deze mensen worden weggestopt.

Naast het sportieve gedeelte, is er ook een programma “host town” waarbij de delegaties (om en bij de 180 landen) gedurende 4 dagen overal in Griekenland zullen worden ontvangen om zo de Griekse filoxenia aan den lijve te ondervinden.

Vanzelfsprekend is de organisatie van de Special Olympics een stuk minder uitgebreid dan die van de gewone Olympische Spelen. Er is ook veel minder geld mee gemoeid en de pers zal er bijzonder weinig aandacht aan besteden. Dat de budgetten een stuk lager liggen, was me vandaag al meteen duidelijk. Tot 2004 vloeide het geld rijkelijk. Er waren toen afdelingen die alleen maar managers hadden en geen personeel (dat scheelt in het loonzakje); er werd niet op een euro minder of meer gekeken bij het aanschaffen van materiaal en het mocht allemaal geld kosten. Nu is het heel wat minder.

Sommige stadia van de Olympische Spelen zullen worden gebruikt voor de Special Olympics, maar ook privé-gebouwen. Zo zal het gebouw van een privé-college het toneel van de judocompetitie worden, en voor de bowling competitie, wordt een heuse bowlingzaal afgehuurd. Het OAKA-stadion zal uiteraard wel worden gebruikt voor de atheliekcompetitie, basket en wielerevenementen.

Zelf zal ik de bocce-competitie moeten volgen in het stadion van de Vrede en Vriendschap (op nog geen kilometer van mijn voordeur). Ik zal me alvast beginnen verdiepen in de regels van dit spel…

17 thoughts on “Baan

  1. proficiat en zo zal je wel verder geraken,

  2. Fijn, @Bruno! Alvast een goed begin. Succes!

    Ook hier in België worden de Special Olympics nog steeds stiefmoederlijk behandeld, door de pers, door de media, door de man in de straat. Natuurlijk niet in die mate zoals in GR, maar toch. Op dat vlak is er wereldwijd nog veel werk aan de winkel!

  3. Héél véél succes Bruno en hou ons op de hoogte van de ontwikkelingen.

  4. Ja @Bruno dat is een opsteker na al die negatieve berichtgeving. Veel succes en veel plezier. Van iets tijdelijks kan al snel iets permanent komen…

  5. Proficiat Bruno !!
    Ik, Nederlander wonende op Kreta, was in 2004 als vrijwilliger drie weken werkzaam in het Olympisch Dorp.
    A once in a lifetime experience !!!
    Heb me nu gemeld voor London 2012, maar weet nu al dat Athene qua beleving niet overtroffen gaat worden.
    All the best,
    Ton.

  6. Goed nieuws, Bruno. Geen probleem als je daardoor iets minder tijd hebt om af en toe eens iets te posten 😉

  7. @Ton, ook voor mij waren de Olympische Spelen een ervaring die ik nooit zal vergeten. Jammer genoeg had ik tijdens de Spelen geen tijd om de sfeer te gaan opsnuiven in het centrum van Athene, of in het Olympisch Stadion (ik zat elders). Maar het mag wel duidelijk zijn dat Londen het niet beter zal doen. Daar zullen de veiligheidsvoorschriften zo strikt zijn, dat het niet prettig meer zal zijn.

  8. Bruno, dikke proficiat. Tijdelijk, ok, altijd beter dan niets! Je weet nooit wat er nadien uit de bus komt. Bonne merde.

  9. Van harte @Bruno. Niet gewoon een baan, maar een heel bijzondere. En kijk, daar hebben ze ook precies een bijzonder mens op genomen!

    Special Olympics: gefeliciteerd!

  10. Bedankt iedereen!
    @Louloudi, je doet me blozen!

  11. Top!Ik lees dit wat laat en reageer dus ook wat laat, maar proficiat! Leuk en belangrijk om aan deze spelen bij te dragen. Succes!

  12. Gisteren , in een documentaire over de Kennedy clan vernam ik dat het Eunice Kennedy,zuster van de wijlen president ,was die de “Special Olympics” opgericht heeft . Dat was na het overlijden van hun gehandicapte zus die door de familie doodgezwegen werd want zij paste niet in het perfect ‘imago’ dat vader geschapen had !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *