Goeie reis, Niko

Wat een verlies vandaag! De zanger Nikos Papazoglou is vandaag overleden na een lang gevecht met kanker. Ik heb Papazoglou een paar keer bezig gezien: hij verstond de kunst om kippenvel over je ruggengraat te laten lopen met zijn engelachtige stem. Hij vertolkte vooral liederen van Manolis Rasoulis, die een paar weken geleden ook al overleden is.

Verschrikkelijk jammer: Papazoglou blijft op het netvlies van iedere Griek gebrand met zijn jeanshemd en zijn rode bandana om de hals. Hij was 63 maar liep er nog altijd bij als een jonge rebel.

6 thoughts on “Goeie reis, Niko

  1. Πες μου!!γιατι οι καλοι ανθρωποι πεθαινουν νωρις;;;

  2. Hij heeft een paar jaar geleden hier in Syros op de lagere school van onze kinderen gezongen tijdens een feestavond die de kinderen hadden georganiseerd. Zijn nichtje werkte hier. Het was een geweldige sfeer, hij zong gearmd met de meest ‘drukke en moeilijke’ kinderen. Een heel bijzondere man. Hij vertegenwoordigt het Griekenland waar ik zo van hou!

  3. Bruno,

    Dat is schrikken. Ik zag Nikos twee keer aan het werk in België, in de Warande en in het Zuiderpershuis. Telkens zeer sfeervolle en enthousiaste optredens.

    Eddy

  4. Κανείς εδώ δε τραγουδά
    κανένας δε χορεύει
    ακούνε μόνο την πενιά
    κι ο νους τους ταξιδεύει
    Ειμεθα απαρηγορητοι…

  5. Mijn held is overleden, ik kon het niet geloven toen ik het bericht las. Mijn dochter gebeld en samen zitten huilen.
    Nikos, bedankt voor alles……….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *