Wraakroepend en obsceen

De Griekse wet nummer 3691/2008 zegt dat de rechters met terugwerkende kracht (ik weet niet precies om hoeveel jaar het gaat) een loonsverhoging krijgen. Een aantal gepensioneerde parlementsleden vond dat deze wet echter ook op hen van toepassing was. Ook zij vinden dat ze nu met terugwerkende kracht nog loon moeten krijgen. Het is niet precies duidelijk wie deze gepensioneerde parlementsleden zijn. Gepensioneerd dient u trouwens niet meteen als 65-plusser te beschouwen: vanaf het moment dat iemand parlementslid is geweest, maar niet herkozen wordt (of zich niet meer verkiesbaar stelt), wordt hij beschouwd als gepensioneerd en krijgt hij dus ook een pensioen van de Griekse staat; zelfs indien hij nog een beroep blijft uitoefenen.Wat wel duidelijk is, is dat het bedrag dat ze eisen, voor elk op ongeveer 250.000 euro komt. Naar schatting zou het volledige bedrag 80 miljoen euro zijn.

Vreemd dat een dergelijke eis wordt gesteld in deze tijden. Het is obsceen en wraakroepend en zal er alleen maar voor zorgen dat de Griekse bevolking zijn rug nog meer gaat keren naar het parlement (waarin nu sowieso alleen maar “dieven” zetelen”) en naar de “metapolitevsi” (het democratische systeem na de junta).

Ik snap de redenering niet goed van onze gepensioneerde parlementsleden: de wet waarnaar ze verwijzen, geldt enkel voor rechters en niet voor parlementsleden.

In ieder geval kregen ze lik op stuk van minister van Financiën Papakonstantinou, die dit een “belediging voor het maatschappelijke rechtvaardigheidsgevoel” vindt “vooral in deze periode van economische besparingen”. Ze zullen het extra geld niet krijgen en ze hebben er vooral hun laatste greintje krediet bij de publieke opinie mee verspeeld.

6 thoughts on “Wraakroepend en obsceen

  1. Maar lieve @Bruno.Waar er weer nieuwe miljarden toestromen van IMF/EU/ECB en de onderliggende landen en instituties, is er toch geld te halen!

    Eén ding hebben de Grieken in de laatste 40 jaar wel geleerd: graaien waar het kan! Dus zal dit rapaille hun geëiste 80 MIO wel weer binnenhalen ten koste van de modale Europese belastingbetaler.

    De modale liefde van de Europeaan voor de Griek zal niet echt meer toenemen door dit soort strapatsen.

  2. Is het juist dat in Belgie parlementsleden geen betaling meer krijgen als hun ambtstermijn verlopen is , ttz dus , geen pensioen ontvangen?

  3. Toch wel, maar je moet wel minimum 2 termijnen in het parlement gezeteld hebben om recht te hebben op een parlementair pensioen, en pas bij de pensioengerechtigde leeftijd. Ze hebben wel een aparte pensioenkas, los van die van de ambtenaren en andere loontrekkenden.

  4. overigens is ook Grote-Held-Des-Vaderlands (of toch in zijn eigen verwarde gedachten), en door sommige Grieken (en vaak ook wel op deze blog) aanbeden Mikis Theodorakis een van die ex-parlementsleden die een rechtszaak heeft lopen tegen de Griekse Staat voor meer pensioen… en niet dat hij nu afstand doet van die claim, neen, “als hij wint zal hij het teruggeven”… misschien kan hij nu maar gewoon beter zwijgen en naar foto’s van vroeger kijken.

  5. Χανς ,Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω,ὅπερ ἐστὶ μεθερμηνευόμενον ,ουδεις αναμαρτητος.
    Το βρωμικο 89 ,αφησε καταλοιπα.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *