Dubbele inventaris

Juni 2010 – de Griekse overheid had net toegegeven dat ze niet wist hoeveel ambtenaren er precies voor de staat werken. Er zou een inventaris worden gemaakt, de απογραφή. Geheel in de cybermentaliteit van de premier, zou die inventaris via het internet worden opgesteld. Alle ambtenaren moesten inloggen op een website en al hun gegevens invoeren. Wie dat niet deed, zou niet langer worden betaald, want het bleek dat nog heel wat overleden ambtenaren loon kregen uitbetaald. Ik heb het er vorig jaar nog over gehad, misschien herinner u zich de post nog.

Wat er precies met die inventaris is gebeurd, weet eigenlijk niemand. Velen dachten dat die misschien zou worden gebruikt om de zogenaamde ééngemaakte salarisschalen in te voeren. Met dat betalingsschema zouden alle ambtenaren ingedeeld worden in schalen, afhankelijk van hun graad. De vergoeding die ze zouden krijgen, zou over de verschillende sectoren dezelfde zijn (nu zitten daar grote afwijkingen op, en vele ambtenaren krijgen ook nog eens exorbitante bonussen voor lullige redenen zoals het op tijd op het werk verschijnen). Die ééngemaakte salarisschaal was sinds vorig jaar al een eis van de trojka. Vandaag, op 7 september 2011, is er nog altijd niets van te merken. Sinds de trojka vorige week de druk op Griekenland heeft verhoogd, zal het er nu toch van moeten komen. Minister van Financiën Venizelos heeft gisteren in een toespraak op TV verteld dat de salarisschaal tegen eind deze maand een feit zal zijn. Ik ben benieuwd.

Is dat misschien de reden waarom mijn vrouw opnieuw de inventaris moet invullen? Vorig jaar ging dat via het internet. Dit jaar moet het opnieuw gebeuren, maar nu met papier. De vragen zijn EXACT dezelfde. Wat een verspilling is dat niet? Zijn de resultaten van vorig jaar verloren gegaan? Heeft niet iedereen de inventaris ingevuld (niet ondenkbaar want niet alle ambtenaren hebben toegang tot internet)? Of is het gewoon dubbel werk om mensen maar wat aan het werk te houden?

Er moet bespaard worden. De taksen zijn de hoogte in gegaan, de BTW is opgetrokken, we gaan speciale belastingen moeten betalen en de overheid blijft zich met dit soort geintjes bezig houden. Dubbel werk, alles met papier, extra kosten, duizenden mensen aan het werk houden die nu alles met de hand moeten verwerken. Wat een grap!

2 thoughts on “Dubbele inventaris

  1. Gepensioneerden moeten nu jaarijks een ‘levensbewijs’ afleveren aan de bank waar de gelden gestort worden .Alle gegevens worden weer nagekeken om te zien of die wel overeenstemmen.
    En jij zegt dat er niks ondernomen wordt @Bruno!:)
    Op de vraag wat er gebeurt in geval de persoon in kwestie de volgende dag sterft , kon de bediende niet antwoorden.Waarschijnlijk wordt het pensioen dan nog een jaar uitbetaalt tot de overledene zich niet meer komt aanbieden en zullen ze de uitbetaalde sommen terugvorderen .Van een overledene ?
    Nu met al die computers , zitten ze nog altijd vast in een onontwarbare rompslomp !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *