Niemand is de beste premier

Het is een vraag die we regelmatig te horen krijgen in de zondagse enquêtes van de verschillende Griekse kranten: “wie is de beste premier voor Griekenland?” Meestal kreeg je dan 3 keuzes: de partijleider van PASOK (de voorbije jaren Papandreou) tegenover de partijleider van Nea Dimokratia, ofwel “Niemand”.

Jarenlang was het altijd 1 van de 2 partijleiders die deze poll won, maar sinds meer dan een jaar staat “niemand” steeds afgetekend op de eerste plaats. En vorige week hebben we gezien dat die “niemand” het nog zo slecht niet doet! In de aanloop naar de aanstelling van Papadimos, had Griekenland eigenlijk geen premier. Georgos Papandreou was dat nog wel in naam, maar zeker niet meer in daad.

En wat gebeurde er in de 5 dagen dat Griekenland eigenlijk geen premier had?

  1. Makis Psomiadis, een notoir fraudeur, werd gearresteerd op een terrasje in Skopje. Hij was op voorwaarde vrijgelaten en was het land ontvlucht.
  2. De bezittingen van een andere fraudeur, Lavrentios Lavrentiadis, werden in beslag genomen κατέσχεσαν την περιουσία του Λαυρεντιάδη.
  3. Havenpolitie die drugs verkochten, werden gearresteerd.
  4. Ambtenaren van het ministerie van Milieu die smeergeld aanvaardden, werden ontslagen.
  5. Een eigenaar van een keten van kapsalons werd gearresteerd omdat hij nog 230.000 euro in het krijgt stond bij de belastingsdienst.
  6. Een beursmakelaar op de beurs van Athene werd opgepakt wegens belastingontduiking
  7. en… er werden geen nieuwe besparingsmaatregelen genomen.

Inderdaad, “niemand” lijkt geen slechte keuze als premier voor Griekenland!

One thought on “Niemand is de beste premier

  1. het eerste is ook een triest bericht. Ik dacht dat ze hebben Makaros meegenomen om de tijdelijke premier van te maken ,en hun hebben ze hem gearesteert.
    Oxi ,ton Makaro ,re paidia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *