Τurkse pyromanen

De Griekse publieke opinie werd gisteren wel erg flink door elkaar geschud. In een interview met een Turkse krant verklaarde voormalig Turks premier Mesut Yilmaz dat Turkse geheime agenten achter de vele bosbranden zaten die Griekenland hebben geteisterd in de periode van 1995 tot 1998.

Volgens Yilmaz zouden agenten van de Geheime Turkse Politie MIT tijdens het premierschap van mevrouw Tansu Ciller. In die periode waren er inderdaad heel veel bosbranden op de eilanden in het oosten van de Egeïsche Zee (dus voor de Turkse kust), maar ook in Macedonië. De Griekse geheime diensten hadden destijd wel informatie dat Turkse agenten waren betrokken bij de bosbranden maar premier Simitis en toenmalig minister van buitenlandse zaken Papandreou waren er nooit in geslaagd om echt concrete sporen te vinden.

De Griekse media kunnen nu flink gaan speculeren waarom de Turken de bosbranden hebben aangestoken.

5 thoughts on “Τurkse pyromanen

  1. Toch wat eigenaardig dat ze er nu mee aankomen want ze staan al in een donker profiel nadat plots Frankrijk de armeense genocide erkent wat een ernstige diplomatieke harrewar teweeg bracht.Turkije trek z’n ambassadeur terug uit Parijs,ze verbreken handelsrelaties,enz.En nu komt de Knesset met dezelfde genocide opdagen,iets wat de Israeli lang binnendeurs gehouden hebben.
    Welk was de bedoeling van Yilmas ? De regering schudden ?

  2. Dus de Grieken hebben toch gelijk als ze buitenlandse machten de schuld Geven van hun problemen maar ja …

  3. Dit doet me ook denken aan een intern-politieke afrekening in Turkije. Waar ik nog niet zeker durf zijn over waar- en onwaarheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *