Ex-minister vrijgelaten op borgtocht

Weet u nog dat een maand geleden drie oud-ministers in beschuldiging waren gesteld omdat ze niet konden verklaren waar hun weelde vandaan kwam? Gisteren is één van hen, Yiannos Papantoniou, op borgtocht vrijgelaten. Hij moest 50.000 euro betalen, maar dat zal voor hem wel een peulschil zijn geweest.

Een peulschil omdat hij een rekening bij HSBC in Zwitserland had van 2,2 miljoen euro (zijn naam staat daardoor ook op de Lagarde-lijst) waarvan hij blijkbaar het bestaan was vergeten. Dat was zijn eerste verklaring. Nadien luidde het dat die rekening aan zijn vrouw toebehoorde, en dat ze het geld van haar eerste man had gekregen na een dure scheiding. Het geld zou bedoeld zijn om haar kinderen te laten studeren (vreemd, want onderwijs in Griekenland is ‘gratis’).

In ieder geval was de vrouw van Papantoniou ook aangehouden, en ook zij is vrijgelaten op borgtocht: zij moest slechts 20.000 euro betalen.

De raderen van justitie draaien traag, zeker in Griekenland, maar ze lijken wel te draaien. Eens benieuwd waar dit gaat eindigen.

One thought on “Ex-minister vrijgelaten op borgtocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *