Man gearresteerd die schietpartij in Nea Manolada meldde

Minister van Burgerbescherming Dendias mag dan wel een verblijfsvergunning aanbieden aan slachtoffers van de schietpartij in Nea Manolada. Voor diegenen die niet in het ziekenhuis liggen, zal hij minder mild zijn. Gisteren werd Sahin Ahmed uit zijn hutje gehaald en gearresteerd. Sahin Ahmed is de man die de schietpartij meldde aan de politie en de pers. Hij is degene die de volgende opname maakte met zijn mobiele telefoon.

Dat kan natuurlijk niet het voorwendsel zijn om de man te arresteren. Nee, Sahin Ahmed wordt beschuldigd van drugshandel. Volgens de politie verkoopt hij drugs in Nea Manolada.

Waar of niet? Moeilijk te zeggen.

Toeval dat hij net nu wordt gearresteerd? Zeker niet.

13 thoughts on “Man gearresteerd die schietpartij in Nea Manolada meldde

 1. Politiek gezien is Griekenland duidelijk nog een bananenrepubliek. Ik begin zo langzaamaan te geloven dat het beter is voor Griekenland om buiten de eurozone eerst maar eens een echte democratie te worden. Misschien is helemaal van onder af aan beginnen wel het beste. Sorry maar ik krijg hier geen positieve gevoelens meer bij. 🙁

 2. @Lex. Idem hier, geen positieve gevoelens meer. Wij hebben de droom om ons eind volgend jaar te vestigen in Kreta. Als ik Bruno zijn blog zo allemaal lees, twijfel ik zeer… Waar zijn de Grieken die gastvrijheid hoog in het vaandel dragen? Reageert er dan niemand op zulke wantoestanden? Telkens weer vraag ik me af hoe het toch mogelijk is dat de dingen die Bruno beschrijft, gebeuren recht onder de neus van Europa en de Trojka.

 3. Ik wil hier niemand afschrikken, want er zijn zeker nog genoeg Grieken die gastvrij zijn. Maar er gebeuren hier zo veel dingen die mijn rechtvaardigheidsgevoel raken, en ik moet het dan ook neerschrijven. Want het komt allemaal niet in de media. En we zitten hier met een door en door verrot politiek systeem. Als we daar niet af geraken, komt het nooit goed met Griekenland.

 4. @gedachtendoos, ik weet zeker dat de Kretenzers jullie met open armen zullen ontvangen!
  Gisteren stond ik in de supermarkt aan de kassa naast een Pakistaan, iedereen maakte een praatje met hem want hij kan goed Grieks en is hier al lang. Ze maakten ook een grapje over de tabak die zo duur is geworden en bijkbaar had hij niet genoeg geld bij: ‘geeft niet joh, betaal het volgende keer maar’…
  Wat ik denk is dat veel mensen juist erg beschaamd zijn voor dit soort voorvallen zoals in Manolada en misschien is de anti-rascistische stroming wel veel groter in Kreta dan in Athene bijvoorbeeld, dat zou ook kunnen.
  De weinige toeristen die hier waren tijdens de paasvakantie vertelden me in ieder geval weer hoe ze getroffen waren door de enorme gastvijheid ondanks de grote zorgen die de mensen hebben in dit land.
  Hier in onze gemeente – Apokoronas – worden zowel EU- als niet-EU-onderdanen sterk betrokken bij de werking van de gemeente, en vaak zijn het nu ook gepensioneerde buitenlanders die mee nieuwe initiatieven ontwikkelen en erg betrokken zijn bij vrijwilligerswerk, en die belangeloze inzet wordt enorm geaprecieerd in deze moeilijke tijden.
  Laat je vooral niet uit het veld slaan door de krantenkoppen vandaag of gisteren, het dagelijkse leven gaat hier door zoals altijd… en zoals Bruno zegt: ‘het politieke systeem is verrot’, maar kijk de mensen er niet op aan want wij hopen allemaal op verandering…

 5. Dit vergeet ik nog te vermelden: er is een algemene boycot van vele Griekse supermarkten tegen de ‘bloedaardbeien’ en er is enorm veel reactie op sociale netwerksites gekomen, eigenlijk ongezien in Griekenland.

 6. gewoon doen @gedachtendoos en laat u niet afschrikken door paar doemdenkers zon besluit om daar te gaan leven heb je niet zomaar genomen er waren zeker positieven dingen die je gehoord of gezien hebt…dus gewoon doen zolang je niet te maken krijgt met de bureaucratie komt het goed…en ik als Griek vraag me natuurlijk ook af hoe het zo ver is kunnen komen en nog altijd geen verandering komt onder het oog van trojkas en europas, ik begin stillekes te geloven dat zij het spelleke gewoon toelaten en ook zelf meespelen ofwel doen ze hun werk niet goed… @lex Griekenland een bananenrepubliek????????:)
  ik denk dat de hele europese unie circus een bananenrepubliek is …. er is toch nog altijd geen verbetering wie houdt wie voor de gek

 7. @gedachtendoos. Hier op Kreta is de situatie heel verschillend dan op het vasteland. Soort zelfbedruipende micro-economie. De crisis bestaat hier ook natuurlijk, maar is vrij beheersbaar. Ergo de sfeer is hier ook veel aangenamer dan in Athene.

 8. @Marc en @gedachtendoos: idem voor andere “agrarische gebieden” op het vasteland. Daar hebben ze misschien minder geld, maar wel nog eten, waarmee je een ruilhandel kan beginnen (zeker op kleine schaal, maar zie ook bv aardappelbeweging).

 9. Ik wil even bijtreden : de provincie is Athene niet. Het zijn de grootsteden waar zulk enorme wantoestanden bestaan.

 10. Het positieve geluid van Nadia doet goed 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.