Getuige in proces tegen aardbeikweker wordt bedreigd

Herinnert u zich nog de schietpartij in Nea Manolada vorig jaar in april? De migranten/vluchtelingen die daar in de aardbeipluk werken, waren al maanden niet uitbetaald en kwamen hun achterstallige loon opeisen. Daarop schoten de voormannen en 35 van de plukkers moesten met verwondingen worden verzorgd. De aarbeidkwekerij is niet gesloten, hoewel bleek dat zo wat alle plukkers in het zwart waren aangenomen. De werkgever betaalde geen sociale bijdragen voor hen.  Het proces tegen de daders van de schietpartij is vorige week begonnen. De slachtoffers hebben allemaal een verblijfsvergunning gekregen van het ministerie van Burgerbescherming, behalve de man die de schietpartij meldde aan de politie en pers,

De getuigen in het proces hebben geen verblijfsvergunning gekregen en velen onder hen zitten ondertussen ook niet meer in Nea Manolada. Gezien de meesten onder hen geen papieren hebben, is het moeilijk hen op te sporen en na te gaan waar ze ondertussen zitten. Misschien zijn sommigen onder hen er wel in geslaagd om Griekenland te ontvluchten. Tipu Chondry zit nog wel in Griekenland en was bereid om te getuigen. Afgelopen vrijdag is hij geïntimideerd door een stel zware jongens, die hem uit zijn hutje in Nea Manolada tilden, hem bij de keel grepen en hem flink wat klappen verkochten. De politie was opgeroepen, maar kwam nooit ter plaatse. Chondry moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

Het was niet de eerste keer dat hij werd bedreigd. Ook in de gangen van het gerechtsgebouw van Patras, waar het proces wordt gehouden, werd Chondry al een keer aangevallen door de zus van aardbeikweker Vaggelatos, die naar hem trapte. Ze bedreigde hem dat hij zich niet meer in het gerechtsgebouw meer mocht laten zien. De rechtbank achtte dat er geen gevaar bestaat voor Chondry en liet het voorval ongemoeid.

One thought on “Getuige in proces tegen aardbeikweker wordt bedreigd

  1. Lekker snel ook dat proces…zal helaas allemaal wel met een sisser aflopen voor die daders…zeker als er nauwelijks getuigen meer zijn. Hopelijk blijft Tipu gezond t/m het proces en erna…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.