Parlementslid Gouden Dageraad probeert met geweer parlement binnen te komen

Je kan ze negeren, maar ik heb besloten om het niet te doen. Een parlementslid van Gouden Dageraad reed gisteren met zijn wagen de ondergrondse parking van het Griekse parlement in, toen de bewaker van het gebouw een routinecontrole uitvoerde. Hij zag daarbij dat het niet nader genoemde parlementslid een geweer bij zich had. Moeilijk was dat niet: onze man van Gouden Dageraad had het wapen gewoon op de passagierszetel, open en bloot, liggen.

Toen de bewaker vroeg om het wapen op te bergen, omdat het niet mee in het parlement kan (let op: hij hoefde het geweer niet af te geven), reed het parlemenslid gewoon door”. Hij zou nog gezegd hebben: “Ik schiet liever eerst zelf iemand neer, voor ze mij raken”.

In het verleden hebben parlementsleden van PASOK en SYRIZA al gezegd dat leden van Gouden Dageraad gewapend in het halfrond komen, maar daar is nooit eerder iets op gezegd. De discussies beperken zich nu ook voornamelijk tot panels op televisie, maar weer zal er niets worden ondernomen. Ondertussen mocht op die zelfde televisie, op SKAI meer bepaald, de voorzitter van Gouden Dageraad, de posities van zijn partij eens te meer uit elkaar zetten.

Ondanks alle extreme berichten, wordt de partij daardoor hoe langer hoe salonfähiger.

5 thoughts on “Parlementslid Gouden Dageraad probeert met geweer parlement binnen te komen

  1. @Bruno kent zijn Europese geschiedenis ook wel en ziet de paralel met het ook in chaos verkerende Duitsland wel.De bruinhemden namen toen ook per dag meer en meer vrijheden,door middel van steeds grovere intimidatie.Ook zij werden te lang gedoogd.En zie wat er gebeurd is.

    In mijn zienswijze wordt er op dit ogenblik een loyaal NATO-land(van binnenuit) aangevallen.

    Een snelle interventie-macht van de NATO nu activeren, niet afwachten!De boys en girls staan al op diverse bases in en om GR. klaar voor actie.NU!

  2. en wie moeten we aanvallen aleko??? gewoon een vraag niet dat we de verkeerde te grazen nemen

  3. Alles dat een Swastika draagt.Mensen interneren, gebouwen bezetten,bezit confisceren.Wel alleen de échte Grieken natuurlijk.

  4. “Een trouwe NATO partner wordt van binnenuit aangevallen”.
    Dat lijkt me een geschikte slagzin voor zowel Gouden Dageraad, als voor hun tegenstanders.
    Duitsland werd door de opgedrongen maatregelen na de Eerste Wereldoorlog tot armoede en ellende, zonder zicht op verbetering gedwongen.
    De ideale voedingsbodem voor extreme ideeën.
    De toestand in Griekenland is nu eigenlijk nog erger. Drugs ontwrichten de maatschappij en de toestroom van immigranten die overleven door de grenzen van het wettelijke af te tasten, helpt ook niet echt.
    Dat er vanwege de overheid begrip lijkt te zijn voor een extreem gedachtengoed is verdacht en wijst op niet veel goeds.
    Anderzijds kan Europa gerust laten begaan. Ik zie Griekenland niet direct één van zijn buurlanden aanhechten. Het kan hoogstens zelf aangehecht worden door de Russische maffia of de Chinese neo-kolonisten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *