Volle maan in augustus

Vanavond is het weer volle maan, en de volle maan van augustus heeft in Griekenland altijd iets speciaals. Jarenlang al zijn de archeologische sites open op de avond dat de grote zilveren bol aan de hemel staat te stralen. Op vele plaatsen worden ook concerten georganiseerd.

Op de valreep nog, geef ik u graag mee waaar u vanavond terecht kunt. De Akropolis in Athene is open tot 20u, maar andere monumenten blijven langer open. Bent u in Attica en wil u wat verder naar het zuiden, dan kunt u naar Kaap Sounion, waar u tot rond middernacht de tempel van Poseidon kunt bezoeken. Ooit heb ik er een concert meegemaakt, en dat was magisch, ondanks de felle winden die je altijd hebt bovenop de rots.

De Filopappou Heuvel in Athene, net tegenover de Akropolis, is ook vrij te bezoeken en het where the Athens Municipality΄s Filharmonisch Orkest van de stad Athene zal er vanaf 21:30u een concert houden.

Bent u geïntrigeerd door het Mechanisme van Antikythira, zoals ik, dan kunt u vanavond gratis terecht op de tentoonstelling “Het Wrak van Antikythira – Het schip, de schatten, het mechanisme” in het Nationaal Archaeologisch Museum (van 20:00 tot 23:00). In de tuin van het Numismatisch Museun is er ook een concert om 21:00.

Houdt u, net als ik, van de zanger Vasilis Lekkas, spoedt u dan naar de archeologische site van Elefsina.

Verder zal er van alles te doen zijn op de verschillende eilanden en de dorpen in heel Griekenland. Even de crisis vergeten en de rijkdom van de cultuur aanboren.

2 thoughts on “Volle maan in augustus

  1. ειμουνα νυχτα βαρδυα εξω στο υπαιθρο και το κοιταγα , και τι νομιζεις οτι του τραγουδαγα;
    http://www.youtube.com/watch?v=3KDQGUf179o

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *