Spartathlon 2010

Hallo sportredacties! Misschien toch echt wel de moeite waard om eens over te berichten: de Spartathlon.
De geschiedenis van Pheidippidis kent u ondertussen, dus die vertel ik hier niet meer.

De Spartathlon is een loopwedstrijd van Athene naar Sparta, die aanstaand weekend zal worden georganiseerd voor de 28ste keer. Hier komt weinig reclame bij kijken en de lopers doen het voor de eer. De winnaar krijgt een olijfkrans op zijn hoofd en een slok water van de heilige rivier Evrotas van een jonge Spartaanse.

Dit jaar zijn er deelnemers van 32 verschillende landen ingeschreven. Er lopen 27 Grieken mee, en 42 vrouwen.

Het mag een ruige wedstrijd zijn, maar het is niets in vergelijking met de ongelofelijke prestatie van Maria Polyzou, die van Athene naar Sparta en terug liep, en er dan nog eens een marathon na plakte. U herinnert zich misschien de post die ik er aan wijdde 2 maanden geleden.

8 thoughts on “Spartathlon 2010

  1. heb een paar maal zo een marathon kunnen volgen (met de jeep!!!) vanaf kamari. man, man, je moet het maar doen voor de laatsten en de eersten doe ik mijn hoed af. Het gaat berg op berg af, door rivieren droog of niet, ben wel sportief maar niet zo extreem. Bij mijn vrienden van het Hotel Sparta Inn werden ze alllemaal verwelkomt met drank, ijs, koffie voor ze naar hun kamer konden voor een lekkere douche, verzorging en lekker eten…van vermoeidheid was niet veel te zien, op dat moment toch, want we bleven natateren tot de vroege uurtjes en zeker tot de laatste druppelsgewijs binnen”kropen”

  2. rond de 450 mensen gaan deelnemen.
    er word gezegt dat Phidipidis op de terug weg van Sparta naar Athene ,god Panas tegen is gekomen en hij heeft geklaagt dat de Atheneers hem niet zo veel eren terwijl hij houdt van de stad en haar mensen. tijdens de Marathon gevecht hebben de strijders masaal Panas gejuicht waar de persen in paniek raakten. daar van uit de juichende volkeren Panas-panas de wordt paniek om een angstig verwarente situatie aan te geven.

  3. zeker. 100% mee eens. Mnhr Lanting mijn felicitaties ,van harte.
    wij hadden het gisteren ,thuis over. De oudste wist niet meer dat bij de beeld van Leonidas in Thermopyles hebben jaaren geleden gestaan,en wij hebben voor volgende jaar een bezoek gepland. en wie weet mischien Sparta ook.

  4. reserveer bij Sparta Inn, Dimitra Konstantarogiannis met mijn groeten

  5. bedankt,maar ik dacht aan een dag reis van uit ,thuis in Nea Ionia Athene.
    wie weet hoe lang doe je tegenwordig dankzij de autowegen van Souflias van athene naar Sparta. tot Korinthos is heel snel dat weet ik uit ervaring.

  6. @Tzimi, dat heb ik al een tijdje niet meer gedaan. Vanuit Athene tot Korinthe is hooguit 40 minuten.
    Maar vorig jaar of het jaar voordien is een groot stuk van de nieuwe weg Sparta – Tripoli weggespoeld bij stortregens. Ik weet niet hoe de situatie nu is, maar ik zou toch zeker wel 2 uur rekenen van Korinthe naar Sparta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *