De link tussen Antikythira en Denemarken

U herinnert zich wellicht nog wel dat ik het hier al een aantal keer heb gehad over het befaamde mechanisme van Antikythira. U klikt de link maar aan om er meer over te weten te komen. Het mechanisme in kwestie heeft heel wat wetenschappers bezig gehouden. Uiteindelijk blijkt dat het mechanisme perfect de eclipsen kon voorspellen.

Nu zijn een paar lego-liefhebbers er in geslaagd om een reproductie van de mechanisme te maken. Het resultaat ziet u in het filmpje hier onder. Zelfs met lego blijft de complexiteit van het mechanisme van Antikythira verbazen.


Lego Antikythera Mechanism
Ανέβηκε από marina2984. – Τεχνολογικά και επιστημονικά video.

2 thoughts on “De link tussen Antikythira en Denemarken

  1. sodeknetters, knappe hoofden 2000+ jaar terug zeg….

  2. Ooohh… komt die ook in een Legodoos? Die wil ik voor Kerstmis!!! 😉

    Voor mij blijft het de meest fascinerende vondst uit de antieke wereld. Hoe is het toch mogelijk, al die ragfijne radertjes, al die wetenschap.
    Zo’n differentieel, waarvan altijd aangenomen werd dat het een 16e eeuwse uitvinding was. Waar is al die kennis en kunde al die eeuwen gebleven?

    En nog wat. Als Appelaar zit ik hier helemaal met Jonagoldwangetjes. Want wie bouwde de deze oudste computer ter wereld na met z’n legodoos? Juist ja, iemand van Apple! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *