Escape from … Kerkyra

Gisteren werd op Kerkyra (Korfoe, zo u wil) de conferentie gehouden over immigratie, georganiseerd door het Comit̩ voor Immigratie en Vluchtelingen van de Raad van Europa. Daar waren niet alleen Griekse parlementsleden aanwezig (onder wie onderminister van tewerkstelling Anna Dalara Рvrouw van, ondervoorzitter van het parlement Rodoula Zisi en Angela Gerekou, die is getrouwd met een Griekse charmezanger die de belastingsdienst 5,5 miljoen euro moest, maar er goedkoop vanaf kwam met een boeten van ongeveer 6000 euro), maar ook europarlementsleden. Na de conferentie gingen ze allemaal samen lunchen in het restaurant van Zeilclub aan het Oude Fort van Kerkyra.

Op hetzelfde moment hadden ook de “verontwaardigden” van Kerkyra zich op het centrale plein van het eiland verzameld, voor de 8ste dag op rij. Toen ze hoorden dat de politici uitgebreid aan het dineren waren in dit sjieke etablissement, spoedden een aantal actievoerder zich naar het restaurant. Daar bleken de poorten gesloten, maar een paar heethoofden klommen op de muur rond het complex en begonnen de politici uit te jouwen. Toegegeven, dan smaakt je heerlijke lunch je natuurlijk niet meer. Toen de actievoerders daarna stenen begonnen gooien, haastten de politici zich weg. Ze moesten met een bootje van de kustwacht worden ontzet om 1u ‘s nachts.

Na de spanningen van dinsdagavond, waarbij actievoerder de wagens van parlementsleden die Syntagma verlieten bespuwden, is dit een tweede signaal dat het protest wel eens grimmiger zou kunnen gaan worden.


01/06/11 Αγανακτισμένοι κατά βουλευτών! by jvnadr

5 thoughts on “Escape from … Kerkyra

  1. Zou Dalaras dan wel zijn belastingen hebben betaald, met zijn vrouw als onderminister ? Vast niet.

  2. Heb een video gevonden van het voorval!

  3. dat lijkt toch geen boot van de kustwacht @ Bruno spijtig dat er geen ijsberg in de buurt was 🙂

  4. Kaiki van de kustwacht, zo werd het hier genoemd. Πάντως, έφυγαν νύχτα!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *