Neo-nazi’s gearresteerd

De voorbije weken is er veel kritiek op de Griekse politie geweest, omdat ze erg hard optreedt tegen bepaalde individuen (zie de gephotoshopte beelden van de bankovervallers), terwijl de identiteit van de daders van de moord op een Pakistaan afgeschermd bleef. Komt daar ook nog eens bij dat beweerd wordt dat de helft van de manschappen van de Griekse politie ook nog eens aanhangers zijn van Gouden Dageraad. Daardoor zeggen velen dat de Griekse politie met twee maten en twee gewichten werkt.

Daarom is volgend bericht wel van belang. Op 5 februari zijn twee jongeren opgepakt voor het illegale bezit van wapens. In hun auto werden vlindermessen, knuppels en vuurwapens. Alle gegevens zijn terug te vinden op de web site van de Griekse politie. Opvallend is hier dat het duidelijk is geworden dat beide jongeren lid waren van de lijwacht van een parlementslid van Gouden Dageraad (hoewel die overal gaan rondbazuinen dat ze geen lijfwachten nodig hebben, en dat zoiets te veel kost).

En op Kreta is een 30-jarige man aangehouden die betrokken zou zijn geweest bij een aanval met messen op 3 Pakistani’s die nadien naar het hospitaal moesten worden gebracht. De man is de echtgenoot van een lid van Gouden Dageraad. De politie is op zoek naar nog 9 andere verdachten die bij de aanval betrokken zouden zijn geweest.

Dergelijke arrestaties zullen nu de indruk moeten wekken dat de Griekse politie geen onderscheid maakt tussen links en rechts. Of het zal lukken, is een andere zaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *