Woordvoerder Gouden Dageraad weer naar het gerecht

Minder dan een week na zijn vrijspraak, mag Ilias Kasidiaris zich weer opmaken voor een nieuwe rechtszaak.Dit keer moet hij voor het gerecht komen voor zijn uitbarsting op de Griekse ochtendtelevisie, waar hij KKE-parlementslid Lianna Kanelli 3 vuistslagen in het gezicht gaf (ik ga het fragment hier niet nog eens afspelen). Voor de goede orde: het was niet Kanelli zelf die de rechtszaak aanspande.

Gisteren gaf het Griekse parlement het groene licht om de zaak te starten. Daarvoor moest eerst de parlementaire onschendbaarheid van Kasidiaris worden opgeheven. En daar was een stemming op naam voor nodig. Resultaat van de stemming: 205 parlementsleden stemden voor, en 3 parlementsleden stemden tegen.

Onder die 3 tegenstemmers zijn 2 opvallende figuren, namelijk de minister van Cultuur Yiannis Ioannidis en algemene secretaris van regeringspartij Nea Dimokratia, Manolis Kefalogiannis. Die laatste gaf een reden waarom hij tegen stemde. Hij wilde Kasidiaris namelijk een tweede kans geven om zich te verontschuldigen. Wat voor onzin is dit in godsnaam? En uit de mond van de secretaris van een regeringspartij die “alle geweld veroordeelt, uit welke hoek het ook komt”. Toegegeven, deze slogan klinkt wel bijzonder hol als je het palmares van de Griekse oproerpolitie de laatste maanden bekijkt. Maar dat iemand met een belangrijke institutionele rol zo licht over dit voorval gaat, wijst er op dat er geen enkele wil is bij Nea Dimokratia om iets te doen aan het gevaar dat Gouden Dageraad vormt.

Kasidiaris zelf stond gisteren te fulmineren in het parlement en was er al van overtuigd dat hij weer zegevierend van het beklaagdenbankje zou gaan stappen. Wellicht zal Gouden Dageraad weer dezelfde taktiek toepassen: massaal veel kleerkasten optrommellen en die de gerechtszaal laten vullen, zodat iedereen onder de indruk is en niemand de woordvoerder van de partij durft te beschuldigen.

3 thoughts on “Woordvoerder Gouden Dageraad weer naar het gerecht

  1. ελα ρε!!ο κεφαλογιαννης!!! να μου λεγες ο Δενδιας καλα,αλλα ο Κρητικος;;δεν το πιστευω.
    δηλαδη η νεα δημοκρατια , αγαπαει το ακροδεξιο αδερφακι της;;

  2. Δες το τελευταίο HotDoc, σχετικά με τον Μανωλάκη.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *