Dodelijke aanslag op leden Gouden Dageraad opgeëist

18 pagina’s lang, bijna oeverloos politiek gezwets, over links, over rechts, over de historische plicht om het fascisme te bevechten. En natuurlijk ook over de moord op de 2 leden van Gouden Dageraad, als represaille voor de moord op Pavlos Fyssas. Getekend: Strijdbare Revolutionaire Volkskrachten, of Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις. Serieus nu: wie bedenkt die namen van de verschillende “revolutionaire” groeperingen hier in Griekenland? Eén of ander Monty Python algoritme?

Zaterdagmiddag, rond 17u, kregen de “journalisten” van zougla.gr een telefoontje binnen dat er een plastic zak aan de schietstand van Kaisariani was achtergelaten, met daarin een USB stick, waarop de verklaring te vinden zou zijn. Zougla.gr, de nieuwsste van Makis Triantafillopoulos, een journalist van wel heel bedenkelijk niveau. En op de vooravond van de 40ste herdenking van de Polytechnio. Wie Griekenland een beetje kent, weet dat dit allemaal geen toeval kan zijn.

De politie heeft de tekst onderzocht, en heeft uitgevogeld dat diegene die het heeft opgesteld, erg goed ter taal is. Maar toch lijkt men er nog niet zeker van te zijn of deze opeising ernstig moet worden genomen. De naam van de groep is niet bekend, de verklaring staat bol van de cliché’s die je regelmatig hoort en leest.

Doordat het er allemaal zo vingerdik op ligt, zijn er veel mensen die denken dat het gewoon de Griekse parastaat is, die de leden van Gouden Dageraad heeft gedood, en deze verklaring van 18 bladzijden heeft volgeschreven met samenraapsels van uitspraken die ze gevonden hebben op de websites van Indymedia, een aantal linkse partijen en verschillende blogs.

Iedereen zal er het zijne wel van denken, maar eigenlijk zijn we er niet zo veel wijzer van geworden.

6 thoughts on “Dodelijke aanslag op leden Gouden Dageraad opgeëist

  1. Ik hoef niet in Athene te wonen of ter plaatse nieuws te vergaren om met zekerheid te durven stellen dat dit een duidelijke actie is van de zittende bestuurlijke laag en hun buitenlandse trawanten om “links” in zijn algemeenheid en SYRIZA in het bijzonder zoveel mogelijk in diskrediet te brengen.Breng vast het geschut in stelling voor de volgende verkiezingen.

  2. Het verbaast mij dat ik dit ook hoor van heel gematigde mensen, ze denken dat de parastaat of GD zelf verantwoordelijk zijn voor deze moorden. Dat illustreert maar hoe groot het wantrouwen is en hoe gevaarlijk de GD geacht worden.

  3. De parastaat, maar onder de strakke controle van de “centrumpartijen”.Oorspronkelijk voor het onderdrukken van links maar nadien ook voor het regelen van vuile zaakjes allerlei.

    Iedereen die de geschiedenis van de “loden jaren” wat kent weet dat dit heel zeker een realistisch scenario is. Maar wie kent die geschiedenis nog? Italië, Turkije, … Het heeft vele precedenten. (En zelfs tot ver voor de jaren ’70 en ’80). Gladio, Stay Behind, de Grijze Wolven, de P2-loge, de Gehlen organisatie, Hyperion, OAS, SAC, Aginter Press, SDRA8 en STC/Mob, …

    Niets nieuws onder de (zwarte) zon.

  4. ik denk dat er trojkaanse bliksemschichten uit de chemtrails schoten

    Of de Ottomanen, waar zijn die gebleven?

    Of toch gewoon Giorgos Papandreou?

  5. even off topic (mischien) de discussie over Gladio en P2 komt in leven in de nieuw boek van Mimis .
    Θα μου πειτε παραμυθια της Χαλιμας, αλλα θα σας πω φυλαγε τα ρουχα σου να χεις τα μισα
    http://www.youtube.com/watch?v=DbFN978B8KA&list=PLFWvjCPlbSceI7p1DGejWksAI4Au4c0EU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *