Middellandse Zee-spelen in het water

Ze waren er zo trots op in 2007: Griekenland zou de Middellandse Zee-spelen in 2013 gaan organiseren, zoals ik hier destijds schreef. Niet in Athene, maar wel in Volos en Larissa.

Dora Bakoyianni, die minister van Buitenlandse Zaken toen Volos/Larissa de spelen toegewezen kreeg, heeft er nog een filmpje van op YouTube gezet (zie hieronder). Let op de tekst van het begeleidende nummer (ain’t got no shoes, ain’t got no money, ain’t got no job): wist zij wat er komen zou?

Ik moet zeggen dat ik er de laatste jaren eigenlijk helemaal niets heb over gehoord, dus ik weet niet hoe de voorbereidingen verlopen. Normaal gezien zouden die toch al een eind onderweg moeten zijn, want 2013 komt dichterbij.

Maar dat schijnt dus niet het geval te zijn. Het Internationale Comité voor de Mediterrane Spelen heeft vorige week de alarmklok geluid. Sinds de besparingsmaatregelen van de regering, heeft de organisatie in Volos en Larissa ernstige financiële problemen. Meer bepaald is er geen geld om dorpen te bouwen voor de athleten en de officials. 190 miljoen euro zou daar voor nodig zijn. Minister van Economie Papakonstantinou heeft al laten weten dat de overheid geen geld kan geven en dat de organisatoren zelf op zoek moeten gaan naar financiering.

Het Internationale Comité voor de Mediterrane Spelen (ICMG) heeft al laten weten dat het mogelijk is dat de organisatie uiteindelijk naar een ander land zal gaan.

De voorzitter van het ICMG, AmmarAddadi, heeft te kennen gegeven dat hij de moeilijke situatie van Griekenland wel begreep, maar dat het land zich niet aan zijn afspraken heeft gehouden (Waar hebben we dat nog gehoord?). Het organiserend comité probeert nu alternatieve oplossingen te vinden. Misschien worden de athleten gehuisvest in de gebouwen van de universiteit, of misschien zelfs op luxueuze cruiseschepen die in de haven van Volos zullen aanmeren, maar dat is nog niet officieel.

6 thoughts on “Middellandse Zee-spelen in het water

  1. Of alternatief……bij de mensen thuis maar dan schuilt er een gevaar voor de sporters…..teveel eten en drank!

  2. hebben ze al wat bestelt bij Kalatravas?? een boog tussen Larisa en Volos??
    Ik zou zeggen ,ferte ouzo tou Tyrnabou ,om de geest achter deze idee te verbranden.
    welke malakas heeft dat bedacht??

  3. Toen in GR de Olympische Spelen zouden plaatsvinden , wisten veel Grieken dat het het begin van het einde zou worden . Ze schijnen dus niks geleerd te hebben .

  4. met een verschil . In Larissa en Volos hebben de grieken geld. O kampos heeft veel kapital.

    ik schaam mij kapot. Karakatsoulio. Dora gaat het regelen ,zo als zij daar staat te lachen en Tsamiko dansen.
    Net als met de Olympishe spelen ,geld hier ook ,Ola ta eixe i Marigo ,oi mesogeiakoi tis lipane!!!
    een goede idee om de griekse anthem te ruilen . die van Solomos is wat oud en onrealistish . bij deze de nieuw griekse anthem, welke meer grieken spreekt aan.
    http://www.youtube.com/watch?v=GUcXI2BIUOQ

  5. dat het in het engels is ,is better . Gap spreek toch better engels dan grieks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *