Zalig kerstfeest – Καλά Χριστούγεννα

Vrolijk kerstfeest aan alle lezers

 

Zo, de melomakarona en kourambiëdes staan op tafel, het christopsomo (Christusbrood) is gekocht en het huis wordt vandaag versierd. Crisis of geen crisis: het is kerstmis. Over de kerstgebruiken in Griekenland heb ik jaren geleden al geschreven: de kalanta, de kalikantzaroi en zo meer. U leest het allemaal hier, waar de posts die betrekking hebben op Kerstmis op een rijtje worden gezet.

En op deze site wordt alles ook nog eens mooi samengevat: http://www.cycladia.com/blog/news/greece-dressed-in-christmas

“Vrede op aarde aan alle mensen die NIET van goede wil zijn”, zou misschien een goeie wens zijn. Dan wordt het misschien toch wat beter.

19 thoughts on “Zalig kerstfeest – Καλά Χριστούγεννα

 1. Voor jou ook een heel prettige Kerst,ondanks de moeilijke tijden nu.
  Ik volg al een tijdje je blog en ik vind dat je dat schitterend doet! Bedankt voor al die interessante informatie.

 2. Naast mijn wensen ,en omdat vaak de kalanta met een triangel als kind heb gedaan,wil ik een paar kalanta laten horen. eerst in de buurt en later van Nea Ionia tot Attiki ,alle kanten ging ik zingen op de dag als vandaag. zakken vol met talirakia dekarikakia en vaak zo blij als ik een eikosariko kreeg. veel geld was dat toen.
  http://www.youtube.com/watch?v=0AQUboO2nuU
  en Asimos met wat beelden van Athene toen

 3. Beste Bruno,
  Ik sluit me graag en volledig bij Mieke aan.
  Het beste voor jou en je naasten !!
  Ton.

 4. Beste Bruno,
  Vanuit Kreta de beste wensen voor jou en de jouwen.
  Frits

 5. aan iedereen : een prettige kerst en een tof 2012 !

 6. Een prettige Κerst voor iedereen;καλα Χριστουγεννα!

 7. Ik wens je een warme, gezellige kersttijd toe, Bruno. Dank voor al je bijdragen en gefeliciteerd met de nieuwe layout!

 8. Ik wens alle lezers gezellige dagen en een liefdevol 2012!

 9. @Bruno.Felicitaties met je fantastisch mooi gepimpte blog.Wat een bewonderenwaardige fraaie versiering ter gelegenheid van deze “voor de Stad en de Wereld” bepaald niet vrolijke Kerstviering 2011.Maar je geeft een hoopgevend optimistisch tintje aan de ook in Athene grijze wereld.We moeten het maar in het kleine geluk zoeken.Ik hoop dat dat in jouw inner circle in ruime mate voorhanden is.Ook aan alle trouwe lezers hier mooie familiedagen en een voorspoedig en gezond 2012 toegewenst.

 10. Beste Bruno,

  Alvast een Prettige Kerst gewenst voor jou en je familie. Ondanks de negatieve berichten probeer er steeds het beste van te maken. Bedankt voor alle nuttige info van het afgelopen jaar.

  Groetjes,
  Viviane.

 11. Kales Giortes Bruno voor jou en al de ‘jouwen’. Ook proficiat voor de nieuwe look van deze blog. Ik dacht even dat ik op een verkeerde blog zat : )
  Ook aan al de rest van deze blogfamilie Prettige Feesten gewenst!

 12. @Bruno.Heel even vóór ik moet constateren dat ik ze ech zie karren:Die feestelijke aankleding van je blog is toch hopenlijk bedoeld zoals ik denk dat ie bedoeld is?Of niet?

 13. Bedankt, @Christo, en natuurlijk ook een Χρόνια Πολλά op je naamdag!

  Gewoon even ontsnappen aan de dagelijkse miserie @Aleko. Wees niet bang – het is maar tijdelijk. Deze look biedt me trouwens ook niet de mogelijkheden die de andere layout had.

 14. Beste Bruno,
  Vanuit Agios Nikolaos, waar we in ieder geval het weer mee hebben om in de sfeer van de feestdagen te komen… (8 graden nu bij ons op het terras!!) willen wij je een groet sturen en vertellen dat wij hopen, dat je de kerst gezellig hebt doorgebracht met mensen om je heen die jij liefhebt.
  Je blog volgen we iedere dag en is zeer informatief. In deze tijd misschien veel vervelende zaken om te melden, maar we hopen dat dit je er niet van weerhoudt om hiermee door te gaan. Je weet de humor er gelukkig in te houden. De Superman van Kreta was een grote hit bij onze vrienden hier op 1e kerstdag! groeten, Petra en Rolf

 15. Hey @Bruno & @bloglezers, ook van ons van harte warme, ontspannen en gezellige feestdagen gewenst!

  Noot: wat een opluchting te lezen dat de lay-out slechts tijdelijk is; geef mij maar de sobere & duidelijke look i.p.v. al die tierlantijntjes 😉

 16. Een heel goed 2012 en dat we nog veel mogen lezen over de WONDERBAARLIJKE wereld die GRIEKENLAND heet.Gewedig maar ook soms in en in triest. GA zo door Bruno met jouw kijk op het “gebeuren” in griekenland.Dank.

 17. Een heel goed 2012 en dat we nog veel op je site mogen lezen over de WONDERBAARLIJKE wereld die GRIEKENLAND heet.Geweldig maar soms ook in en in triest.Ga zo door Bruno want goede informatie in deze tijden is schaars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *