Goldman Sachsistan

U heeft het misschien in de tweets links zien voorbij komen. Griekenland heeft de hulp van adviseurs ingeroepen om verder te privatiseren en banken te verkopen. Dat privatiseren loopt trouwens niet van een leien dakje. Twee weken geleden nog, op het allerlaatste moment, sprong de verkoop van de openbare gasmaatschappij DEPA aan Gazprom af.

De verkoop van de openbare gokmaatschappij OPAP loopt ook al niet vlot. De Griekse oligarch Melissanidis (eigenaar van o.a. Aegean Oil) heeft zijn oogje laten vallen op het kroonjuweel van de Griekse overheidsbedrijven, en dreigt iedereen af die een bod wil maken. Zo veel stond te leven in de Financial Times. Het is niet de eerste keer dat de man mensen bedreigt, zoals ik hier al ooit heb beschreven.

Er is zo weinig interesse vanuit het buitenland dat het gevaar bestaat dat de Griekse oligarchen, wiens namen trouwens ook op de Lagarde-lijst staan, alles wat nog overblijft in Griekenland, zullen opslokken en nog machtiger zullen worden. Buitenlanders vinden het economische en politieke klimaat in Griekenland veel te riskant en ondanks 3 jaar trojka-inmenging verandert daar niets aan.

Maar ik wilde het hebben over de verkoop van 2 banken: Proton Bank en de Griekse Postbank. Van Proton weet u misschien dat die bank in handen was van zakenman Lavrentis Lavrentiadis, over wie ik hier al had geschreven. Lavrentiadis zit achter de tralies en Proton Bank is genationaliseerd. Nu wil de Griekse overheid de bank verkopen en adviseur bij die verkoop is Rothschild. Of hoe een dubbeltje rollen kan.

En de verkoop van de Postbank, misschien wel de gezondste bank in heel Griekenland, zal worden gecontroleerd door … Goldman Sachs. Inderdaad, dat zelfde Goldman Sachs dat Griekenland had geholpen met de cijfers aan te passen zodat het land in 2002 bij de eurozone kon komen. Goldman Sachs, die Credit Default Swaps hebben gebruikt om de zaken beter voor te stellen dan ze waren. Goldman Sachs, voor wie ex-premier Loukas Papadimos heeft gewerkt. Goldman Sachs, die ECB voorzitter Mario Draghi in de rangen heeft gehad.

Dat Goldman Sachs dus, zal Griekenland nog eens helpen. God sta ons bij.

3 thoughts on “Goldman Sachsistan

  1. Griekenland is een ideale playground voor de boys van de Chicago School, vooral met die lui van Goldman Sachs erbij. Arm Griekenland !Friedman zou tevreden zijn! En Europa? Dat stond erbij en keek ernaar ….

  2. En in Brussel doen ze net of hun neus bloed… Ik mag het niet zeggen natuurlijk, maar je zou er 1 grote bom op moeten gooien. Het EU parlementsgebouw dan wel te verstaan. Goldman Sachs en Rothschild gaan Griekenland helpen…

  3. We stevenen af op een kapitalistisch, Stalinistisch bewind in de wereld, de rapen zijn gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *