Into the Fire – het migrantenleven zoals het is

De internetdocumentaire Into the Fire, die het lot van de immigranten en vluchtelingen in Athene beschrijft, wordt vandaag wereldwijd gelanceerd op blogs en websites, om zo veel mogelijk impact te hebben. Zet u schrap, want het zijn harde beelden, nog steeds, na zo veel ellende die al op de gevoelige plaat is vastgelegd.

En deel de documentaire. Crowd-releasing heet zo iets.

6 thoughts on “Into the Fire – het migrantenleven zoals het is

  1. Dit is schokkend voor ieder die geloof heeft in de rechtstaat.Als 10 procent van de beweringen juist zijn wordt ik overvallen door een gevoel van schaamte. Als politieman in Belgie kan ik dit enkel met grote stelligheid afkeuren en mijn afschuw voor deze methodes uitspreken. De angstwekkende vraag, hoe kan men dit nog keren, de democratische rechtstaat is hier in gevaar.

  2. Ongelofelijk dat de politie en de Staat zich achter de XA schaart, democratie is zeker in gevaar.

  3. No comment yet? One of the better comments I’ve found on YouTube is:
    “A very good job, but unfortunately that reflects only one vision of reality.Why not explain in your documentary, the hypocrisy of rich countries in Northern Europe which discharge all immigrants in the poorest countries of southern Europe (Spain, Italy, Greece). Why not to talk about Dublin system (deposit of asylum in the first country of entry into Europe, without the possibility of filing in another state). The prison created in Greece is the result of European policy and not only from GR.”

    And as a person of the “so-called” rich countries in this Northern Europe ask myself ONE simple question: Just how many immigrants can Europe take in? Were are now talking continents here!

  4. @Gilbert, na alles wat ik hier al gezien en gehoord heb, kan ik met zekerheid stellen dat meer dan 10% van wat hier getoond wordt, de waarheid is. Schaamte is iets wat ons menselijk houdt, en enkel de Grieken die nog een schaamtegevoel kennen, zijn degenen die dit land van de ondergang kunnen redden.
    Ik schreef het al in een eerdere post: de democratie in Griekenland is dood. En met het besparingsbeleid dat wordt gevoerd, breng je die zeker niet meer tot leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *